UPDATE 16:15 – Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a postat pe twitter un mesaj de amenințare la adresa României, după ce avionul în care se afla nu a fost lăsat să survoleze teritoriul național, în acord cu sancțiunile decise la nivelul UE.

„Autoritățile române au pus în pericol viața pasagerilor zborului S7, femei și copii. Combustibilul a fost suficient doar până la Minsk. Așteptați-vă la un răspuns, nemernicilor!”, a scris Rogozin, pe Twitter.


UPDATE – Conform unor surse Romatsa pentru Evz, România a interzis survolarea spațiului său aerian pentru avionul în care se află vicepremierul rus Dmitrii Rogozin. Aeronava face cercuri deasupra Ungariei


Astfel, vicepremierul rus nu va mai ajunge în capitala Republicii Moldova, de unde urma să plece spre Transnistria.


„Pacificatorii” RUȘI au fost reținuți pe aeroportul din CHIȘINĂU


Avionul în care se afla Rogozin a fost redirecționat către Minsk, după ce a făcut câteva cercuri deasupra Ungariei, potrivit datelor de la Aeroportul Internațional Chișinău, citate de deschide.md.

Vicepremierul rus a scris, pe Facebook, înainte de decolare, despre tentativele autorităților moldovenești de a împiedica vizita sa la Chișinău.


Igor Dodon decorează separatiști și trupe ruse de ocupație. Pulsul Planetei


Rogozin voia să participe, în Transnistria, la evenimentele organizate cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la începutul `operațiunii de menținere a păcii” pe Nistru.

La Chișinău, Rogozin era așteptat, în fața aeroportului, de un grup de demonstranți care protestează față de prezența sa în Basarabia.


Sfidare rusească. Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a tranzitat spațiul aerian al României, încălcând sancțiunile impuse de UE după anexarea Crimeei


Dmitri Rogozin este cunoscut ca un politician excentric, în gesturi și declarații, fiind vârful de lance al propagandei rusești. El nu se află nici la prima sfidare la adresa României, având în vedere că în decembrie anul trecut, vicepremierul Rusiei a traversat spaţiul aerian al României, la bordul unei aeronave Aeroflot, cu destinaţia Chişinău. 

În mai 2014, Dmitri Rogozin a fost inclus pe lista cu sancțiuni vizând oficialii rusi, impuse de UE ca răspuns la anexarea Crimeei de catre Rusia. Printre sancțiunile adoptate se numără și interzicerea tranzitării spațiului aerian al țărilor membre.

Citește șiInterzis la Chișinău, Rogozin amenință R. Moldova cu războiul, de pe twitter

DECLARAŢIE ŞOC a unui oficial rus: RACHETELE ruseşti VOR STRĂPUNGE scutul ANTIRACHETĂ!

Dmitri Rogozin, cercetat de autorităţile ruse pentru deturnarea fondurilor destinate Transnistriei | PULSUL PLANETEI

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
UPDATE 16:15 - Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a postat pe twitter un mesaj de amenințare la adresa României, după ce avionul în care se afla nu a fost lăsat să survoleze teritoriul național, în acord cu sancțiunile decise la nivelul UE.„Autoritățile române au pus în pericol viața pasagerilor zborului...

Preluat de la EVZ