„Vom vedea cum evoluează lucrurile. Bineînţeles, vom urmări cu atenţie modul în care se va aplica această lege, odată ce se decide punerea ei în aplicare,” a declarat un purtător de cuvânt al Executivului comunitar.

Alexander Winterstein a subliniat „că unele elemente, care ne-au îngrijorat, au fost incluse în proiectul curent și vom rămâne vigilenţi.”

Întrebat în legătură cu poziţia Comisiei Europene faţă de utilizarea de către preşedintele Trump a dreptului de veto, Winterstein a apreciat că nu ţine de UE „să intervină în procesul legislativ din SUA”. 

Senatul american a adoptat, ieri, sancţiuni împotriva Rusiei ca urmare a presupusei ingerinţe a acestei ţări în alegerile prezidenţiale din SUA de anul trecut. 

Acest proiect de lege, care a fost denunţat de Moscova și criticat în UE, deoarece deschide calea sancţiunilor împotriva unor companii europene care au proiecte în domeniul energetic în Rusia, va fi prezentat preşedintelui Trump, care poate să-l semneze sau să-l blocheze. 

Documentul prevede şi un mecanism care nu este pe placul Casei Albe. Preşedintele Donald Trump are nevoie de acceptul congresmenilor dacă va dori vreodată să decidă suspendarea sancţiunilor existente împotriva Rusiei. 

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
„Vom vedea cum evoluează lucrurile. Bineînţeles, vom urmări cu atenţie modul în care se va aplica această lege, odată ce se decide punerea ei în aplicare,” a declarat un purtător de cuvânt al Executivului comunitar.Alexander Winterstein a subliniat „că unele elemente, care ne-au îngrijorat, au fost incluse în proiectul...

Preluat de la EVZ