”Sunt gata să renunț la puterile mele și să slujesc în structurile care oferă securitate la acest loc, care este sfânt pentru toți musulmanii. Să fiu voluntar și să păzesc Moscheea Al-Aqsa pentru tot restul vieții mele”, a declarat RamzanKadîrov, potrivit RT.

El a mai spus că luptă împotriva terorismului și nu dorește ca Moschea Al Aqsa să fie folosită în lupta politică îndreptată împotriva musulmanilor. De asemenea, președintele Ceceniei mai dorește ca regale Iordaniei să dețină toate drepturile asupra Muntelui Templului pentru a apăra locurile sfinte ale musulmanilor.

Pe de altă parte, măsurile de securitate suplimentare impuse de poliția israeliană pe Muntele Templului  au provocat indignări printre musulmanii din întreaga lume.

Liderii Ligii Arabe au emis o avertizare către oficialii israelieni de la  Tel Aviv susținând că aceștia  ”se joacă cu focul și riscă o criză majoră cu lumea arabă și islamică”.

În 2014, Kadîrov a promis să distrugă ISIS, după ce grupul a amenințat că va ataca Rusia. El a mai spus că a cerut în mod repetat președintelui rus Vladimir Putin să trimită infanterie cecenă   în Siria pentru a participa la operațiunea anti-ISIS.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
”Sunt gata să renunț la puterile mele și să slujesc în structurile care oferă securitate la acest loc, care este sfânt pentru toți musulmanii. Să fiu voluntar și să păzesc Moscheea Al-Aqsa pentru tot restul vieții mele”, a declarat RamzanKadîrov, potrivit RT.El a mai spus că luptă împotriva terorismului...

Preluat de la EVZ