În acest caz, se pare că SUA vizează și companiile europene care au faceri cu Rusia, precizează cotidianul austriac Die Presse, potrivit B1.ro.

Astfel, dacă OMV se află într-adevăr pe acea listă neagră, pe care sursa citată a făcut-o publică, înseamnă că și Petrom va avea probleme. OMV este acționar majoritar al Petrom România.

Noilor sancțiuni dictate de SUA îi are ca țintă pe cei care „investesc sau sprijină construcția de gazoducte pentru exportul energetic rusesc”, iar OMV asigură o parte a finanțării pentru controversatul gazoduct Nord Stream 2, precizează senatorul republican Mike Crapo.

Camera Reprezentanților a adoptat marți noi sancțiuni împotriva Rusiei, Iranului și Coreei de Nord. 

Donald Trump ar trebui să decidă dacă legea va fi promulgată sau nu. Cu toate acestea, chiar dacă președintele american ar folosi dreptul de veto pentru această lege, republicanii și democrații au o majoritatea suficientă în cCongres pentru ca legea să poată trece.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
În acest caz, se pare că SUA vizează și companiile europene care au faceri cu Rusia, precizează cotidianul austriac Die Presse, potrivit B1.ro.Astfel, dacă OMV se află într-adevăr pe acea listă neagră, pe care sursa citată a făcut-o publică, înseamnă că și Petrom va avea probleme. OMV este acționar...

Preluat de la EVZ