Senatul american a votat, cu 98 de voturi pentru și două împotrivă, impunerea de noi sancțiuni Rusiei, Iranului și Coreei de Nord.

Textul va fi trimis președintelui Trump pentru a fi promulgat.

Sancțiunile au fost trasate parțial pentru a pedepsi și mai mult Rusia pentru anexarea Crimeei, în 2014. Însă dezbaterea pentru noile măsuri a avut loc pe fundalul unei anchete în curs privind presupusa interferență rusă în alegerile prezidențiale din 2016.

Proiectul de lege a fost criticat de unele țări europene, întrucât acestea se bazează pe importurile de gaze naturale din Rusia, care ar putea cădea victimă noilor sancțiuni.

Sancțiunile vor viza organizațiile financiare care tratează cu Phenianul, precum și orice persoană sau companie implicată în programul balistic internațional sau care are legături cu Corpul Gardienii Revoluției, armata de elită a regimului.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/senatul-american-a-votat-noi-sanctiuni-impotriva-rusiei-iranului-si-coreei-de-nord-40548.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/senatul-american-a-votat-noi-sanctiuni-impotriva-rusiei-iranului-si-coreei-de-nord-40548-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv