Noul nivel al personalului va fi același cu cel al Rusiei la ambasada sa din Washington, precizează BBC. 

Ministerul rus de Externe a mai anunțat că va confisca proprietățile de vacanță și depozite folosite de diplomații americani. 

Noile sancțiuni ale SUA datează de după anexarea Peninsulei Crimeea în 2014 și implicarea în alegerile americane din 2016. Măsurile sunt luate de autoritățile de la Moscova la câteva luni după ce administrația Obama a cerut confiscarea a două locații diplomatice ale rușilor și a expulzat 35 de diplomați străini, ca răspuns la activitățile hackerilor asupra mailurilor Partidului Democrat și ale lui Hillary Clinton. 

Într-o declarație făcută azi, Ministerul rus de Externe a anunțat: „SUA se încăpățânează ca facă pași duri împotriva Rusiei, unul după altul, folosind pretextul fictiv al interferenței Rusiei în alegerile interne”. 

Expulzarea diplomaților ruși „încalcă, în mod cert, Convenția de la Viena privind relațiile diplomatice și normale diplomatice general acceptate”, adaugă Moscova. 

Anunțul vine la o zi după ce președintele Vladimir Putin a deplâns „isteria anti-rusească” de la Washington. Noile sancțiuni ale SUA la adresa Rusiei au fost aprobate, cu o largă majoritate, de ambele Camere ale Congresului, în ciuda obiecțiilor lui Donald Trump. 

Serviciile secrete americane cred că Rusia a încercat să influențeze alegerile în favoarea lui Trump și acum se desfășoară mai multe anchete legate de apropiați ai lui Trump, care i-ar fi ajutat pe ruși. 

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Noul nivel al personalului va fi același cu cel al Rusiei la ambasada sa din Washington, precizează BBC. Ministerul rus de Externe a mai anunțat că va confisca proprietățile de vacanță și depozite folosite de diplomații americani. Noile sancțiuni ale SUA datează de după anexarea Peninsulei Crimeea în 2014 și implicarea în alegerile...

Preluat de la EVZ