Rusia a cerut, astăzi, Statelor Unite să-și reducă personalul diplomatic până la 1 septembrie și a anunțat confiscarea unor proprietăți folosite de către diplomați americani, ca răspuns la noile sancțiuni dictate de Washington împotriva Moscovei, relatează site-ul agenției Tass citat de Mediafax.

Potrivit ministerului rus de Externe, personalul din misiunile diplomatice și consulare ale SUA a fost redus la 455 de persoane, pentru a fi la același nivel cu personalul ambasadei Rusiei la Washington.

În plus, autoritățile ruse vor confisca proprietățile de vacanță și depozite folosite de către diplomați americani.

“Partea rusă suspendă de la 1 august folosirea de către ambasada SUA în Rusia a tuturor depozitelor de pe strada Dorozhnaya din Moscova și a proprietății din Serebryany Bor”, se arată într-un comunicat al ministerului rus de Externe.

Vineri, Senatul Statelor Unite a votat favorabil proiectul legislativ prin care vor fi impuse noi sancțiuni Rusiei, Iranului și Coreei de Nord. Legea urmează să ajungă pe masa președintelui, care are dreptul de a o promulga sau de a-și exercita dreptul de veto.0 0

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/rusia-a-cerut-sua-reducerea-personalului-diplomatic-si-va-confisca-proprietati-diplomatice-40568.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/rusia-a-cerut-sua-reducerea-personalului-diplomatic-si-va-confisca-proprietati-diplomatice-40568-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv