Innovation Travel și Primăria orașului Cernavoda organizează, pe 29 iulie, Romanian Travel Forum — ediție regională dedicată rivierei constănțene a Dunării.

Gânditorul de la Hamangia, Podul Anghel Saligny, cetatea antică de la Capidava, podgoriile, turismul rural și minicroazierele pe Dunăre sunt câteva dintre atracțiile și reperele turistice ale zonei

În perioada 28-30 iulie, Innovation Travel și Primăria orașului Cernavoda reunesc, în cadrul ‘Festivalului Dunării’, circa 40 de touroperatori specializați pe incoming și turism intern, jurnaliști și bloggeri, pentru a se familiariza cu potențialul rivierei constănțene a Dunării, în centrul căreia stă orașul Cernavoda, ‘poarta Dobrogei’. Pe 29 iulie, invitații vor ajunge și pe vestita insulă Inelul de Piatră de la Capidava, unde vor asista la deschiderea Academiei de vară Atlantykron, eveniment unic în lume, ajuns la ediția 28 și care în acest an se desfășoară între 28 iulie și 6 august.

De asemenea, pe 29 iulie, între orele 10.00 și 13.00, la Casa de Cultură Cernavodă va avea o ediție regională a Romanian Travel Forum, unde vor participa circa 100 de reprezentanți ai industriei turistice, jurnaliști și bloggeri atât din București și din țară, cât și locali și din județul Constanța.

Conferința își propune o mai bună comunicare între touroperatorii români specializați pe incoming, turism intern și MICE (industria de evenimente), touroperatorii internaționali interesați de turismul dunărean, proprietarii români de structuri de cazare și reprezentanții mass-media, pentru conștientizarea importanței dezvoltării turismului dunărean. Evenimentul urmărește identificarea unor soluții de promovare și valorificare a potențialului Dunării în arealul județului Constanța, dezvoltarea parteneriatului public-privat în regiunea constănțeană a Dunării, promovarea către investitori a potențialului turistic al Dunării precum și modernizarea, dezvoltarea sau crearea facilităților portuare turistice de pe Dunăre pentru a permite acostarea vaselor de croazieră în aceste porturi.

Printre speakeri și invitați se vor număra Cristian Bărhălescu, președintele Asociației de Promovare și Dezvoltare Turistică Litoral — Delta Dunării, Alexandru Mironov, jurnalist de știință și scriitor, Radu Dop, membru fondator al Centrului de Studii pentru științe de Graniță și al Asociației de Telemedicină și Aplicații Spațiale pentru Sănătate, Sorin Repanovici, coordonatorul general al Academiei Atlantykron (Capidava), echipa ASSIVALUE SRL compusă din Giuseppe Montemurro, Antonio Acito, Mirela Moroșanu — care va prezenta conceptul de ‘Muzeu virtual — tehnologie virtuală’, Liviu Cristian Negoiță, primarul orașului Cernavoda, Valentin Stanciu, primarul comunei Topalu, Bogdan Bola, consilier județean Constanța etc.

Vor fi prezentate proiecte de dezvoltare a rivierei dunărene de la Hârșova la Ostrov, precum și noi produse turistice care să valorifice mai bine potențialul Dunării, precum lansarea de minicroaziere de o zi sau de mai multe zile, dedicate inclusiv turiștilor români.

Așa cum Constanța beneficiază de Riviera maritimă, județul mai are și o rivieră vestică, dunăreană, care, până în prezent, nu a fost exploatată sufficient din punct de vedere turistic. Firește, dacă Litoralul este dedicat turismului de masă, având sute de mii de locuri de cazare, riviera dunăreană poate atrage turiștii amatori de circuite culturale sau vitivinicole, de ecoturism, de turism de aventură, de turism active, în natură, sau de croaziere. În prezent, și în regiunea Dunării dobrogene au început să se dezvolte investiții în hoteluri mici sau în pensiuni rurale și agroturistice. Un punct în minus îl reprezintă, la ora actuală, lipsa exploatării turistice a Dunării în sine: sunt necesare investiții în ambarcațiuni și vase mici de croazieră, care să permită programe de agrement. Pe partea de turism cultural, regiunea are câteva obiective turistice de mare importanță: podul Anghel Saligny, considerat unic în Europa la vremea inaugurării, un ‘turn Eiffel’ pe orizontală al acelei perioade, cetatea antică de la Capidava, Muzeul ‘Dinu și Sevasta Vintilă’ din Topalu, care deține peste 200 de lucrări de artă realizate de către unii dintre cei mai mari pictori și sculptori ai României. mai multe podgorii cu crame etc.

rootstireaActualitate/Esential
Innovation Travel și Primăria orașului Cernavoda organizează, pe 29 iulie, Romanian Travel Forum — ediție regională dedicată rivierei constănțene a Dunării. Gânditorul de la Hamangia, Podul Anghel Saligny, cetatea antică de la Capidava, podgoriile, turismul rural și minicroazierele pe Dunăre sunt câteva dintre atracțiile și reperele turistice ale zonei În perioada...

Preluat de la romania ntv