Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a explicat, la Arad, că „în 2008 s-a efectuat un studiu de fezabilitate care a reliefat preţul acestui obiectiv de investiţii, şi anume, 2,6 miliarde fără TVA, pentru că vorbim de întreaga valoare. Valoarea integrală cuprinde şi exproprieri şi mai multe lucruri care incumbă procedura de construire a acestei autostrăzi. Valoarea totală este 2,6 miliarde lei plus TVA.” – transmite Mediafax.

Dezbaterile publice au început după ce s-a anunţat că valoarea totală a investiţiei în Autostrada Sibiu-Piteşti va fi de 3,34 miliarde de euro, aşa cum se arată într-un proiect normativ postat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Potrivit Master Planului General de Transport, adoptat în toamna anului trecut, Autostrada Sibiu-Piteşti necesita investiţii de 1,6-1,8 miliarde de euro şi urma să fie finanţată din fonduri europene în proporţie de 75 la sută.

Autostrada ar urma să aibă circa 123 de kilometri.

rootstireaActualitate/EsentialEconomie
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a explicat, la Arad, că „în 2008 s-a efectuat un studiu de fezabilitate care a reliefat preţul acestui obiectiv de investiţii, şi anume, 2,6 miliarde fără TVA, pentru că vorbim de întreaga valoare. Valoarea integrală cuprinde şi exproprieri şi mai multe lucruri care incumbă procedura...

Preluat de la EVZ