Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a explicat, vineri, la Arad, că prețul total al Autostrăzii Sibiu-Pitești este de 2,6 miliarde de euro plus TVA , mai mare decât în Master Plan, pentru această variantă cuprinde și exproprieri, transmite Mediafax.

Întrebat de prețul Autostrăzii Sibiu-Pitești, despre care au existat mai multe variante care au apărut în spațiul public, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, vineri, la Arad, că acesta este de 2,6 miliarde de euro fără TVA.

Am văzut că s-a făcut o mare dezbatere pe marginea prețului care apare în Master Plan și prețul care a apărut în indicatorii tehnico-economici. În 2008 s-a efectuat un studiu de fezabilitate care a reliefat prețul acestui obiectiv de investiții, și anume, 2,6 miliarde fără TVA, pentru că vorbim de întreaga valoare. Valoarea integrală cuprinde și exproprieri și mai multe lucruri care incumbă procedura de construire a acestei autostăzi. Valorea totală este 2,6 miliarde lei plus TVA”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Dezbaterile publice au început după ce s-a anunțat că valoarea totală a investiției în Autostrada Sibiu-Pitești va fi de 3,34 miliarde de euro (15 miliarde de lei), așa cum se arată într-un proiect normativ postat pe site-ul Ministerului Transporturilor. Master Planul General de Transport, adoptat anul trecut, prevedea investiții de 1,6-1,8 miliarde de euro.

Anexa 1 la proiectul de modificare a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții Autostrada Sibiu-Pitești, postată pe site-ul Ministerului Transporturilor, prevede o valoare totală a proiectului de 15,06 miliarde de lei, echivalentul a 3,34 miliarde de lei la cursul oficial de 4,5241 lei/euro, prevăzut în același document.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/pretul-total-al-autostrazii-sibiu-pitesti-este-de-2-6-miliarde-de-euro-40573.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/pretul-total-al-autostrazii-sibiu-pitesti-este-de-2-6-miliarde-de-euro-40573-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv