Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, devine astfel persoana care va hotărî soarta hotelurilor, restaurantelor și teraselor de pe litoral. Consilierii județeni au votat, astăzi, în unanimitate, protocolul de colaborare cu Ministerul Turismului. Hotărârea presupune înființarea unui grup de lucru cu angajați ai CJ Constanța care, până la sfârșitul anului, vor merge să se perfecționeze la Ministerul Turismului.

Începând cu 1 ianuarie 2018, prin proiectul de descentralizare, tot ceea ce  înseamnă avizarea și clasificarea unităților de alimentație publică și de cazare trece în atribuția consiliilor județene. “Până atunci, vor fi instruiți cei 15 angajați ai Direcției de Turism din CJC și nu numai, urmând ca pe viitor să modificăm organigrama întrucât această direcție va trebui să fie mai mare”, a precizat președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu. Urmează să se stabilească cine va face declasificările, întrucât Ministerul Turismului rămâne cu Corpul de Control. 

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, devine astfel persoana care va hotărî soarta hotelurilor, restaurantelor și teraselor de pe litoral. Consilierii județeni au votat, astăzi, în unanimitate, protocolul de colaborare cu Ministerul Turismului. Hotărârea presupune înființarea unui grup de lucru cu angajați ai CJ Constanța care, până la sfârșitul...

Preluat de la EVZ