“Sper sincer ca această bulibăşeală să ia sfârşit cât mai repede – pentru binele tuturor angajaţilor şi al companiilor din România e nevoie doar de stabilitate şi profesionalism, plus evitarea oricăror schimbări care nu au fost bine gândite, calculate şi pregătite din timp! Vrea cineva să scădem salariile cu 22% şi pe urmă să spunem ‘Scuze, am fost proşti, am greşit, revenim la ce a fost înainte’? Mai clar – dacă lucrurile merg bine (avem creştere economică de 5 ani, scădere şomaj, creştere a salariilor, dar şi a profiturilor) lăsaţi-le aşa şi nu mai anunţaţi în fiecare zi altă trăsnaie”, a scris Ponta, pe Facebook.

Fostul premier a avut un mesaj şi pentru PSD, partid din care spune că a fost exclus de “Echipa Dragnea” după 15 ani de activitate: lipsa de seriozitate şi profesionalism are efecte negative majore pe termen lung.

“Oricâte acuzaţii au fost la adresa PSD (comunişti, corupţi, baroni, etc) toată lumea a acceptat faptul că guvernările 2000 – 2004 şi 2012 – 2015 au fost cele mai profesioniste şi eficiente din ’89 până acum! De ce trebuie să stricăm acum acest ‘brand’? Doar pentru că unii vor să vândă PSD ca să îşi rezolve propriile lor dosare penale? E păcat. Este adevărat că în ambele situaţii preşedintele PSD era şi prim-ministru (Năstase şi Ponta)! Poate că şi acum dacă Mihai Tudose va prelua şi conducerea partidului lucrurile vor reintra pe făgaşul bun”, a adăugat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Contribuţiile sociale obligatorii vor fi datorate, de la 1 ianuarie 2018, de către angajat, însă obligaţia stabilirii, reţinerii şi plăţii acestora către bugetele de asigurări sociale va reveni, în continuare, angajatorului, au precizat joi reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice.

“Programul de guvernare 2017 – 2020 conţine un pachet de măsuri ce vizează contribuţiile sociale obligatorii, care urmează a se implementa începând cu 1 ianuarie 2018. Astfel, nivelul contribuţiilor sociale obligatorii urmează să se diminueze cu 4,25 puncte procentuale, respectiv de la 39,25% la 35%. De asemenea, cu aceeaşi dată de 1 ianuarie 2018, se are în vedere şi reducerea cotei impozitului pe venit de la 16% la 10%. Aceste contribuţii vor fi datorate de către angajat, însă obligaţia stabilirii, reţinerii şi plăţii acestora către bugetele de asigurări sociale va reveni, în continuare, angajatorului. În acest sens, sumele reprezentând CAS şi CASS, care în prezent sunt datorate de angajator în nume propriu, vor fi preluate de către angajat. Această măsură va asigura angajatului creşterea punctajului luat în calcul la stabilirea pensiei şi implicit o pensie mai mare”, a informat MFP.


rootstireaActualitate/Esential
'Sper sincer ca această bulibăşeală să ia sfârşit cât mai repede - pentru binele tuturor angajaţilor şi al companiilor din România e nevoie doar de stabilitate şi profesionalism, plus evitarea oricăror schimbări care nu au fost bine gândite, calculate şi pregătite din timp! Vrea cineva să scădem salariile cu...

Preluat de la EVZ