Poliția de Frontieră a Republicii Moldova susține, potrivit Radio Chișinău, că aceștia nu au putut să justifice scopul vizitei, iar oficialitățile ruse și cele transnistrene se declară indignate de acest incident.

Artiștii au fost reținuți, timp de mai multe ore pe Aeroportul Internațional Chișinău și riscă să fie deportați, transmite TASS în delegație fiind prezent și deputatul în Duma de Stat a Federației Ruse Pavel Șperov.

„La ieșirea din avion, am fost imediat conduși într-o mașină specială și duși la serviciul de securitate al aeroportului, unde timp de o oră și jumătate au încercat să afle care este scopul vizitei noastre. Ne-au spus că, în legătură cu cea de-a 25 aniversare de la înființarea misiunii de pacificare a Rusiei pe malurile Nistrului, vom fi deportați și că acesta este dispoziția Guvernului Republicii Moldova”, susțin artiștii ruși.

Drept urmare, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care urmează să vină vineri într-o vizită la Chișinău și, mai apoi în Transnistria, a cerut Ambasadei ruse din Republica Moldova să intervină de urgență pentru a soluționa acest incident.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Poliția de Frontieră a Republicii Moldova susține, potrivit Radio Chișinău, că aceștia nu au putut să justifice scopul vizitei, iar oficialitățile ruse și cele transnistrene se declară indignate de acest incident.Artiștii au fost reținuți, timp de mai multe ore pe Aeroportul Internațional Chișinău și riscă să fie deportați, transmite...

Preluat de la EVZ