”Pentru mine pictura este un lucru foarte serios, este un act moral, un mod de viață”, spune artistul. Doctor în arte vizuale, cu studii la Panteon Sorbonne Paris 1, Cristian Sida este conferențiar la Facultatea de Arte și Design  din cadrul Universității de Vest Timișoara. Anul trecut, artistul a fost recompensat cu „Premiul pentru pictură” al Uniunii Artiștilor Plastici din  România, în cadrul Salonului Național de Pictură, ediția 2015.

Cristian Sida este unul din cei în vogă artiști vizuali români contemporani, binecunoscut în străinătate.  Cu zeci de expoziții în țară și străinătate la activ, artistul e, de ani buni, pe jumătate rezident în Franța unde  desfășoară proiecte de anvergură. În urmă cu trei ani a finalizat o serie de picturi murale monumentale care împodobesc clădirile din Mericourt, în Regiunea Nord Pas de Calais, în cadrul unui proiect al muzeului Louvre / Lens.

Primarul localității Aubusson, Michel Moine, este cel care l-a invitat pe timișorean să decoreze sediul oficiului turistic. Această lucrare monumentală a fost realizată săptămâna aceasta, în paralel cu expoziția ”Arbres” care reunește artiști din 15 țări, inclusiv România.

 

 

rootstireaActualitate/EsentialCultură
”Pentru mine pictura este un lucru foarte serios, este un act moral, un mod de viață”, spune artistul. Doctor în arte vizuale, cu studii la Panteon Sorbonne Paris 1, Cristian Sida este conferențiar la Facultatea de Arte și Design  din cadrul Universității de Vest Timișoara. Anul trecut, artistul a fost...

Preluat de la EVZ