”Aceasta înseamnă că va exista o reformă, o reformă radicală. O reformă parțială nu va schimba nimic în sistemul judiciar”, a declarat președintele PiS, potrivit agerpres.ro.

El a mai  spus că formațiunea sa  politică susține că procesele judiciare din Polonia sunt prea lente.

La rândul său,  prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a anunțat, săptămână trecută că executivul comunitar  ar putea lansa  o acțiune juridică împotriva Poloniei, cu privire la una dintre reformele controversate din sistemul său judiciar. Motivul pentru care CE a decis să ia aceste măsuri îl reprezintă faptul că noua legislație introduce vârste de pensionare diferite pentru bărbații și femeile cu funcții de judecător, ceea ce încalcă normele antidiscriminare comunitare.

Timmermans a mai spus că, dacă Polonia decide să promoveze reforma, prin care judecătorii Curții Supreme vor putea fi destituiți de către parlament, atunci Uniunea Europeană va acționa în conformitate cu articolul 7 al tratatului comunitar, ceea ce ar putea conduce la suspendarea dreptului de vor al Poloniei în UE.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
”Aceasta înseamnă că va exista o reformă, o reformă radicală. O reformă parțială nu va schimba nimic în sistemul judiciar”, a declarat președintele PiS, potrivit agerpres.ro.El a mai  spus că formațiunea sa  politică susține că procesele judiciare din Polonia sunt prea lente. La rândul său,  prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a...

Preluat de la EVZ