Egalul obținut chinuit în fața lui Viktoria Plzen pe teren propriu, în preliminariile Ligii Campionilor, a adus în fața camerelor TV un Gigi Becali nervos și nemulțumit total de apărarea roș-albaștrilor.

Chiar dacă Gabi Enache, fundașul dreapta cu probleme conjugale, a fost ținta predilectă a criticilor venite de la lojă, axul central al defensivei rămîne marea hibă a angrenajului roș-albastru. O problemă remarcată, de altfel, de toți specialiștii, analiștii și stafful echipei. Doar de patron nu. Pînă acum.

Imediat după fluierul final de pe Național Arena, Gigi Becali a uns rotițele mecanismului de scouting și a cerut, de urgență, un fundaș central. Iar cea mai bună propunere venită pe adresa vicecampioanei, agreată de Nicolae Dică, dar mai ales de patronul stelist vine din La Liga, Spania.

FCSB îl vrea pe “paznicul” lui Messi

Matthieu Saunier, un fundaș central de 27 de ani care a evoluat ultima oară la Granada, este noua țintă a echipei pregătite de Nicolae Dică.

Cotat la 1,2 milioane de euro, jucătorul francez, cu un trecut inclusiv în echipa națională a “cocoșilor galici” la Under 21, a evoluat în ultimul sezon în 18 meciuri pentru Granada, bifînd o pasă de gol.

Conform surselor EVZ din anturajul jucătorului, acesta a rămas liber de contract, formația spaniolă nemaidorind să suporte salariul fundașului.

Chiar dacă la FCSB ar urma să aibă un venit net inferior campionatului spaniel, acesta ar fi de acord să îmbrace tricoul echipei lui Nicolae Dică fiind acaparat de mirajul grupelor Ligii Campionilor.

“Jucătorul nu are pretenții exagerate, însă Gigi Becali trebuie să facă un mic sacrificiu financiar. Sunt două motive care îl fac pe Saunier să vină la vină la FCSB: posibilitatea de a juca în grupele Ligii Campionilor și apoi să se transfere, o mutare din care ar avea de cîștigat atît jucătorul, cît și clubul și energia pe care o emană capitala României”, au afirmat persoane din anturajul lui Gigi Becali.

Negocieri asupra salariului

Matthieu Saunier a transmis agentului său care este singura condiție pentru a semna cu Steaua: un salariu de aproximativ 500.000 euro, bani la care se adaugă un bonus consistent la semnătură ținînd cont că jucătorul evaluat la 1,2 milioane euro vine din postura de jucător liber de contract.

Apropiații din angrenajul lui Gigi Becali au dezvăluit că latifundiarul din Pipera a luat la cunoștință cererea fundașului și, după ce a cerut referințe de la Mihai Stoica și Nicolae Dică, omul de afaceri a transmis că este de acord să îi asigure un salariu de 25.000 de euro pe lună, eliminînd bonusul pe care fundașul l-a cerut.

rootstireaActualitate/EsentialSport
Egalul obținut chinuit în fața lui Viktoria Plzen pe teren propriu, în preliminariile Ligii Campionilor, a adus în fața camerelor TV un Gigi Becali nervos și nemulțumit total de apărarea roș-albaștrilor. Chiar dacă Gabi Enache, fundașul dreapta cu probleme conjugale, a fost ținta predilectă a criticilor venite de la lojă,...

Preluat de la EVZ