Președintele moldovean Igor Dodon, un politician prorus, a avertizat vineri, în contextul interdicției de survol impusă de România vicepremierului rus Dmitri Rogozin, că Partidul Democrat și “unioniști” pregătesc pentru R.Moldova, cu susținerea Occidentului, un scenariu de genul celui din Ucraina.

“Vreau să vin cu un mesaj către cetățenii care m-au sunat. Vă rog, fiți pregătiți! Poliția, Serviciul pază nu o să ne apere, azi au demonstrat acest lucru. Fiți pregătiți! Atunci când o să vă spun, să fiți la Chișinău, toți! Dar eu simt că lucrul acesta se apropie. Se apropie momentul când noi o să trebuiască să îi punem la punct pe fiecare. Altfel, ei nu înțeleg. Altfel, ei își aduc românașii, unioniștii, ca să ne facă nouă probleme aici. Eu nu am nimic împotriva românilor”, a declarat Igor Dodon vineri seară, după ce vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, nu a putut ajunge în Republica Moldova din cauza interdicției de survol decisă de România.

“Văd că Partidul Democrat, guvernarea, nu. Eu nu am să stau să aștept aici când o să veniți cu 300 de unioniști și de combatanți să îmi intrați în Președinție. Vă aduceți aminte ce s-a întâmplat în Ucraina? Același scenariu aduce guvernarea aici?”, a adăugat Igor Dodon.

Criza politică din Ucraina a culminat, în februarie 2014, cu înlăturarea de la putere, după proteste masive, a președintelui prorus Viktor Ianukovici, care ulterior a fugit în Rusia. După câteva săptămâni, în regiunile ucrainene Lugansk și Donețk a izbucnit un conflict separatist, soldat până acum cu aproximativ 10.000 de morți. În martie 2014, după un referendum local, regiunea ucraineană Crimeea a fost anexată de Rusia.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/igor-dodon-acuza-ca-in-r-moldova-se-pregateste-un-complot-asemanator-celui-din-ucraina-40595.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/igor-dodon-acuza-ca-in-r-moldova-se-pregateste-un-complot-asemanator-celui-din-ucraina-40595-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv