HOROSCOP Pe 28 iulie s-au născut Jackie (Kennedy) Onassis, Marcel Duchamp, Alberto Fujimori, Riccardo Muti, Ludwig Feuerbach, Charles Hard Townes, Ignaz Bösendorfer, Victor Babeş, Ioana Pavelescu, Nicolae Patraulea, Silviu Iorgulescu.

 

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Prohor, Nicanor, Timon şi Parmena, dintre cei 70. Sf. Pavel de la Xiropotamu. Nimic în ”Kalendar”.

 

HOROSCOP Dragi lupi, padawani și hobbiți, am primit curierul de la Bruxelles. Acum câteva săptămâni fusesem anunțat că se suspendă. Așa că, curios din fire, am sunat-o pe referenta de specialitate de la UE, de la Bruxelles și am întrbat-o de ce am fost anunțat că se suspendă curierul, apoi a venit ca de obicei. Răspunsul a fost: ”nu este cazul dvs. Noi, UE, trimitem acest curier unor persoane și avertizori publici, cam o mie în toată Europa. Ne așteptăm ca să aleagă din subiectele tratate și traduse în limba respectivă, subiecte de inters din secțiunea publică și să le distribuie. Faptul că o bună parte din corespondenții noștri nu făceau acest lucru, ci țineau informațiile noastre pentru afacerile lor personale, ne-a făcut să renunțăm cam la jumătate din corespondenți. Repet, nu este cazul dumneavoastră” – adică al meu.

Așa că îmi fac treaba de persoană și avertizor public informându-vă de următoarele, cred că sunt unele date cu impact asupra vieții domniilor voastre, sau cel puțin interesante, vă spun pe ce lume suntem:

HOROSCOP  Radiodifuzorul public olandez VPRO a lansat trei canale internaționale YouTube care prezintă o selecție de programe cu subtitrare în limba engleză, spaniolă și franceză. Cele trei canale: Povestiri din lumea întreagă VPRO, VPRO Documentar și Metropolis sunt disponibile sub marca VPRO difuzată pe YouTube, oferind aproximativ 300 de ore de programe. Radiodifuzorul a primit un grant din partea Comisiei Europene pentru subtitrări, operațiune  externalizată către Ericsson. Deja a început și subtitrarea programelor în  limba germană, așadar, încă 150 de ore de programe vor fi disponibile în patru limbi. Canalele sunt disponibile numai în afara Olandei din cauza restricțiilor impuse de drepturile de autor, iar versiunea originală olandeză a programelor poate fi văzută pe site-ul radiodifuzorul de limbă  olandeză. Pentru cei interesați, accesați VPRO Broadcast brand pe YouTube.

Mai multe la http://www.broadbandtvnews.com/2017/07/20/dutch-pubcaster-launches-international-youtube-channels/

HOROSCOP  Raport EBU asupra practicării și receptării Realității Virtuale. Realitatea virtuală(VR) a generat foarte mult entuziasm în industria media în ultimii câțiva ani, odată cu implicarea semnificativă a giganților din internet și noile technologii cum ar fi Facebook (care a cumpărat Oculus), Google (cu proiectele sale speciale Daydream și JUMP) sau chiar Samsung, Sony și Nokia, ca să citam doar câteva companii deja celebre. VR este un format mediatic inovator care oferă noi oportunități pentru crearea de conținut, povestirea lui și implicarea spectatorilor în lumea descrisă. Noul raport al EBU pe tema VR oferă o imagine de ansamblu a experiențelor și curbelor de învățare ale membrilor săi, pe măsură ce explorează sectorul VR. Raportul demonstrează diferitele nuanțe ale VR, precum și diferitele provocări tehnice care trebuie abordate pentru a crea o experiență convingătoare. Nu în ultimul rând, raportul evidențiază eforturile EBU pentru a-și ajuta membrii să reușească să creeze experiențe imersive de calitate superioară și recomandă să se gestioneze pașii următori pentru membrii EBU în călătoria lor în VR. Noile tehnici de Realitate Virtuală permit realizarea unor experiențe multimedia impresionante și sunt folosite în programele complexe audiovizuale pentru a-l plonja pe ascultător-privitor în miezul acțiunii.

Mai multe pe https://www.ebu.ch/publications/virtual-reality-how-are-public-broadcasters-using-it

 

HOROSCOP  Departamentul HEST (Hostile Environment Safety Training) al EBU organizează un nou curs de perfecționare-actualizare a cunoștințelor în domeniul siguranței și gestionării riscurilor, la Riedenburg, în Germania, în perioada 27-28 septembrie ac. Cursul se adresează jurnaliștilor, reporterilor, cameramanilor și personalului tehnic care lucrează în situații nesigure și imprevizibile. Scopul cursului este să ofere cunoștințele și instrumentele necesare pentru evaluarea pericolului în zonele de război, cu tulburări civile, în timpul revoltelor urbane, al crizelor umanitare, în situații de atacuri teroriste și de dezastre naturale. Astfel, se vor preda și reactualiza elemente referitoare la: prevenirea criminalității, utilizarea transportului local, caracteristicile și folosirea armelor (pistoale, revolvere, arme de asalt, etc), selectarea echipamentului de protecție, o actualizare a noilor dispozitive periculoase, ce faci în caz de atac terorist, de atac cu gaze, sau bombardament de artilerie, în caz de răpire, tehnici de supraviețuire în captivitate, tehnici de negociere, tehnici de prim ajutor, sfaturi pentru femeile jurnaliste, etc. Cursurile vor fi ținute de foști ofițeri superiori, de formatori și operatori din forțele speciale britanice și de experți medicali cu experiență în zonele de conflict.

 

Mai multe pe  https://www.ebu.ch/contents/trainings/2017/09/hest-refresher.html

 

HOROSCOP Acum vă rog să mă scuzați, dragi lupi, padawani și hobbiți, în sfârșit sunt singur în pustnicia mea. Cu cățeii, pisoii, cei doi arici, veverițele care vin când vor ele și câteva stoluri de vrăbiuțe și alte zburătoare colorate. O să citesc un articol în care Emir Kusturica îl laudă pe Vladimir Vladimirovici Putin și un fake news ”Sputnik”, un așa-zis sondaj promonarhie, se bagă strâmbe, se bagă – tehnicile bolșevice nu au fost uitate – apoi o să răspund la corespondență și poate mai am puțin timp să mai văd un film, cred că ”Valerian and…” al lui Luc Besson. Vă asigur cu toată certitudinea că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

                                         ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

 

BERBEC    Astăzi eşti eşti inspirat – fii hotărât şi ia deciziile care se impun încă de dimineaţă. Pune-ți energia în serviciul celor dragi, trebuie să-i ajuți, unii dintre ei nu știu să ceară sprijin. Lasă-ţi curiozitatea să exploreze noi domeni. Nu este nimic greşit la planul originar, sunt necesare doar mici schimbari şi reglaje de rutina. Atenţie la influenţa din ce in ce mai mare a unui partener cam incapăţânat din familie sau dintre prieteni, care poate să-ţi facă o seamă de necazuri, in mod neintenţionat.

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
          HOROSCOP Pe 28 iulie s-au născut Jackie (Kennedy) Onassis, Marcel Duchamp, Alberto Fujimori, Riccardo Muti, Ludwig Feuerbach, Charles Hard Townes, Ignaz Bösendorfer, Victor Babeş, Ioana Pavelescu, Nicolae Patraulea, Silviu Iorgulescu.   În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Prohor, Nicanor, Timon şi Parmena, dintre cei 70. Sf. Pavel de la Xiropotamu. Nimic...

Preluat de la EVZ