Surse neoficiale confirmă că printre cei 59 de imigranți se aflau și 39 de români. Oamenii, care lucrau sezonieri la adunat usturoi, erau tratați ca niște sclavi. Lucrau zi lumină pentru un salariu cu mult sub medie și locuiau în condiții insalubre. Conform declarațiilor date de către victime munceau în soare și nu erau lăsați nici să bea apă. Dacă se plângeau erau amenințați că vor fi lăsați pe câmp.

Ce este revoltător în tot acest caz: José Manuel Tortosa, primarul localității Las Pedroñeras, a afirmat despre cazul celor 59 de persoane exploatate la cules de usturoi că este „o snoavă, inventată de presă în căutare de senzațional”.

Vinovată de toată situația este „presa care insistă să mediatizeze aceste mici incidente”, el a lăudat asociațiile agricole din localitate „în Las Pedroñeras, niciunul dintre ei (n.red. agricultorii) nu încalcă legea”.

Federația Sindicatelor de Muncitori din Spania (CCOO)  a calificat declarațiile primarului ca fiind „rușinoase, prostești și iresponsabile”.

„Trebuie să înțelegem că minimalizarea unui caz în care vorbim despre exploatarea de persoane este o gravă eroare și o lipsă de respect pentru activitatea Inspectoratului teritorial de Muncă. Domnul José Manuel Tortosa ar trebui să știe că este  indignant să vezi cum un politician banalizează astfel de întâmplări”, a afirmă  Pedro Lucas, responsabil CCOO Cuenca.

„Domnule Primar, pune mâna la muncă și ai grijă de ceea ce se întâmplă în urbea ta, a fi primar înseamnă mult mai mult decât să tai panglici și să aprinzi artificii pe la sărbători”, i-a transmis Lucas lui Tortosa, potrivit inforoes.com.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Surse neoficiale confirmă că printre cei 59 de imigranți se aflau și 39 de români. Oamenii, care lucrau sezonieri la adunat usturoi, erau tratați ca niște sclavi. Lucrau zi lumină pentru un salariu cu mult sub medie și locuiau în condiții insalubre. Conform declarațiilor date de către victime munceau...

Preluat de la EVZ