După aproximativ patru ore, timp în care a examinat demersul, judecătorul Silvia Gribu a decis suspendarea din funcție a primarului Dorin Chirtoacă.

Procurorul Victoria Furtună, cea care a înaintat demersul judecătorului, este mulțumită de rezultat. „Consider că decizia instanței de judecată este una legală. Suspendarea provizorie în cazul lui Chirtoacă este necasară pentru că el este învinuit de săvârșirea unei infracțiuni deosebit de gravă. Consider că demersul este intemeiat”.

Dorin Chirtoacă susține că suspendarea nu era necesară. „Mă așteptam la o asemenea decizie, eram pregătit. Simțeam încă de ieri că așa se va întâmpla. Până la urmă pe mine mă interesează să mergem înainte cu aflarea adevărului în acest caz. Nu o să contestăm această decizie, ea ține de procedură, până la urmă. Chiar dacă nu aș fi fost suspendat din funcție, oricum nu aș fi mers la serviciu cât se examinează acest dosar. Eu am demnitatea mea”, a declarat el.

Avocata primarului spune ca va contesta decizia judecătoriei Buiucani, pe care o califică drept una ilegală. „Primarul general a fost ales de popor, și doar poporul poate să decidă. O să contestăm și încheierea de contestare din funcție a primarului general”, a declarat Tatiana Iovu.

Dorin Chirtoacă a fost reținut la sfârșitul lunii mai de către ofițerii CNA. El este învinuit de corupere pasivă în proporții deosebit de mari și trafic de influență. Potrivit procurorilor, primarul Chişinăului i-ar fi dat indicaţii viceprimarului Nistor Grozavu să semneze un contract pentru construirea parcărilor cu o anumită firmă, fără a avea avizul Consiliului municipal. Dosarul a fost trimis în judecata la sfârșitul săptămânii trecute. Ulterior, Chirtoacă a acuzat procurorii de abuz, pe o rețea de socializare întrucât nici el și nici avocații acestuia nu au avut posibilitatea să studieze materialele din dosar până la capăt. Potrivit procurorul dosarul a fost trimis în instanța de judecată din motiv că avocații primarului tărăgănau procesul de judecată. Acesta se declară nevinovat și cere ca dosarul sau sa fie examinat cu ușile deschise.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
După aproximativ patru ore, timp în care a examinat demersul, judecătorul Silvia Gribu a decis suspendarea din funcție a primarului Dorin Chirtoacă.Procurorul Victoria Furtună, cea care a înaintat demersul judecătorului, este mulțumită de rezultat. „Consider că decizia instanței de judecată este una legală. Suspendarea provizorie în cazul lui Chirtoacă...

Preluat de la EVZ