Ministrul Apărării, Martin Stropnicky, a declarat că „armata țării sale este în prezent printre cele mai mici din Europa în raport cu numărul de locuitori.”

În prezent, Cehia are un efectiv de circa 23.000 de militari și o populație de 10,5 milioane de locuitori.

Cu o zi în urmă, ministrul Apărării şi colegul său de la Finanţe, Ivan Pilny, au promis că vor crește progresiv și bugetul pentru Apărare, pentru a ajunge la 1,4 procente din PIB în 2020.

La ora actuală, Republica Cehă nu alocă decât 1 la sută din PIB pentru cheltuielile militare, în contextul în care obiectivul fixat de NATO este de 2 procente din PIB. 

La începutul săptămânii, Guvernul de la Praga a dat undă verde pentru achiziţionarea în anii următori a 80 de vehicule blindate uşoare de la compania italiană Iveco şi a altor 62 de vehicule blindate Titus de la grupul Nexter echipate cu şasiuri de la compania cehă Tatra, la un cost total de circa 350 de milioane de euro. 
 

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Ministrul Apărării, Martin Stropnicky, a declarat că „armata țării sale este în prezent printre cele mai mici din Europa în raport cu numărul de locuitori.”În prezent, Cehia are un efectiv de circa 23.000 de militari și o populație de 10,5 milioane de locuitori. Cu o zi în urmă, ministrul Apărării...

Preluat de la EVZ