Alexander Dobrindt, ministrul german al Transporturilor, a dispus, în această seară, chemarea în service a 22.000 de vehicule diesel Porsche Cayenne vândute în Europa, din cauza unui soft pentru manipularea emisiilor, iar înmatriculările mașinilor acestei mărci a grupului Volkswagen sunt suspendate.

Autoritățile germane au depistat că 22.000 de vehicule Porsche Cayenne cu motoare de 3.000 cm cubi TDI, euro 6 au un software pentru manipularea emisiilor poluante în timpul testelor. Este vorba de mașini vândute în Europa, dintre care 7.500 în Germania, relatează site-ul Tagesschau.de și agenția Bloomberg.

“Compania Porsche își asumă întreaga responsabilitate și cooperează cu autoritățile”, a declarat joi seară Alexander Dobrindt.

“Acest tip de vehicul încă este în producție. Prin urmare, vom impune și o suspendare a înmatriculărilor acestei mărci” până când softul instalat va fi actualizat și va fi aprobat de Autoritatea germană de omologare rutieră (KBA), a precizat Alexander Dobrindt.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/zeci-de-mii-de-vehicule-porsche-cayenne-chemate-in-service-din-cauza-emisiilor-poluante-1-40539.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/zeci-de-mii-de-vehicule-porsche-cayenne-chemate-in-service-din-cauza-emisiilor-poluante-1-40539-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv