Hunedorean de origine, născut la 10 iulie 1949, Eugen Cristian Motriuc, a ales Teatrul Tineretului din Piatra Neamț ca loc în care să își înceapă parcursul teatral. Piatra Neamț face parte din tinerețea mea, declara într-un interviu. 

Distribuit prima oară în 1977 în chipul lui Hernandez din spectacolul Pâine amară de Claude Spaark, în regia lui Constantin Dinulescu, montat pe scena Teatrului Național din București, Eugen Cristian Motriuc alege totuși să își continue drumul la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, în detrimentul Naționalului. Acolo, vreme de peste cinci ani, interpretează cu virtuozitate roluri în spectacole regizate de Alexandru Tocilescu (1978 – Nevestele vesele din Windsor de Willian Shakespeare; 1980 – Program special L.B. de Stephen Poliakoff) sau Alexandru Dabija (1979 – Mihai Viteazul de Eugen Mandric şi Paul Findrihan; 1980 – D’ale Carnavalului de Ion Luca Caragiale).

La Teatrul Mic din București este adus în 1983 de Dinu Săraru, iar primul spectacol în care e distribuit, în același an, este celebrul Richard al III-lea de William Shakespeare, montat de Silviu Purcărete. Pe scena Teatrului Mic și a Teatrului Foarte Mic interpretează, timp de trei decenii, peste 20 de roluri, alături de Ștefan Iordache, Olga Tudorache, Leopoldina Bălănuță, Dan Condurache, Mihai Dinvale, Coca Bloos, Vali Seciu, Gheorghe Visu ș.a. 

Colaborează, de asemenea, în film cu regizori precum Costa-Gavras (Amen), Sergiu Nicolaescu, Mircea Daneliuc sau Nicolae Mărgineanu, filmul Poarta Albă (2014), regizat de acesta din urmă fiind ultimul său rol pe peliculă.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Hunedorean de origine, născut la 10 iulie 1949, Eugen Cristian Motriuc, a ales Teatrul Tineretului din Piatra Neamț ca loc în care să își înceapă parcursul teatral. Piatra Neamț face parte din tinerețea mea, declara într-un interviu. Distribuit prima oară în 1977 în chipul lui Hernandez din spectacolul Pâine amară...

Preluat de la EVZ