Să fie vorba de un siloz de rachete? Să fie un loc în care ar fi putut fi adăpostiți copiii în urma unui eventual cataclism nuclear și care, între timp, a devenit un depozit de materiale scumpe?

O locuitoare din oraș, profesoară pensionară și bibliotecară, a fost martoră la o crimă comandată de Plato. Ea vrea să depună mărturie la proces. Până când va fi adusă în sala tribunalului, i se asigură o maximă protecție. Pentru că șeful bandei din Ciudad de Mexico vrea s-o suprime.

Jack Reacher nimerește întâmplător în urbea paralizată de ninsori și de ger. Eroul emblematic al lui Lee Child a comandat într-o vreme o unitate de elită și este expert în depistarea criminalilor. El își oferă serviciile poliției locale și se implică în acțiuni periculoase fără să stea mult pe gânduri, contribuind substanțial la soluționarea stării de criză.

Până rezolvă cazul are parte de o colaborare cu polițiști tineri, fără experiență, dar și cu polițiști înzestrați, capabili să acționeze cu eficiență în momente dramatice. Lui i se datorează și descoperirea adevăratului motiv al izbucnirii unei răzmerițe în închisoarea orașului – revolta era o diversiune având drept scop slăbirea vigilenței forțelor de ordine, astfel încât martorului incomod să nu i se mai asigure paza corespunzătoare și să poată fi eliminat.

În romanul „61 de ore” suspansul e prezent în fiecare pagină. Toate personajele așteaptă să se petreacă un eveniment neobișnuit pentru care, însă, nu sunt pregătite, deoarece nimeni nu știe despre ce amenințare e vorba. Rezolvarea cazului se soldează cu multe victime – în urma unor schimburi de focuri, în explozii sau incendii. Evident, deznodământul este surprinzător, ca o încununare a unui spectacol grandios pe care autorul l-a pus în scenă cu măiestrie. Iată încă o carte a lui Lee Child care nu-i dezamăgește pe cititori.

rootstireaActualitate/EsentialCultură
Să fie vorba de un siloz de rachete? Să fie un loc în care ar fi putut fi adăpostiți copiii în urma unui eventual cataclism nuclear și care, între timp, a devenit un depozit de materiale scumpe?O locuitoare din oraș, profesoară pensionară și bibliotecară, a fost martoră la o...

Preluat de la EVZ