„La ora actuală, tot mai mulţi militari de carieră decid să iasă la pensie anticipat din cauza unor zvonuri insistente din spaţiu public potrivit cărora există posibilitatea să primească pensii mai mici, odată cu schimbarea bazei de calcul. De aceea, solicit premierului Mihai Tudose, dar şi preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, să dea asigurări publice că militarilor nu li se vor diminua pensiile. Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a precizat că algoritmul va fi menţinut, iar pensiile nu vor scădea, dar, având în vedere baletul guvernării PSD pe tema programului de guvernare sau a introducerii de taxe şi impozite, consider că militarii au nevoie de această reasigurare, inclusiv de la nivelul premierului. Precizez că este vorba despre militari cu experienţă, în poziţii de conducere, profesionişti şi a căror contribuţie în cadrul Armatei române este deosebit de importantă. Este vital ca aceştia să nu se simtă neîndreptăţiţi, să nu aibă temerea că vor primi pensii mai mici şi să rămână în sistem”, a explicat Ovidiu Raețchi, într-un comunicat de presă.


Ipoteză-BOMBĂ despre PENSIILE MILITARILOR. Ce OUG pregătește Guvernul condus de Tudose


Deputatul PNL reamintește că social-democrații nu sunt la prima abatere, aceștia luând decizii neinspirate care vizau militarii.

„Nu ar fi pentru prima oară când guvernarea PSD ia decizii neinspirate în acest domeniu. Cazul cunoscut al militarilor care şi-au luat concediu paternal, dar acum trebuie să restituie banii pentru că ministerul Muncii consideră că aceştia nu au acest drept este aberant. Acesta este un alt semnal nefericit pe care îl dăm Armatei române, în condiţiile în care militarii, prin statutul pe care şi-l asumă, sunt supuşi de-a lungul carierei la numeroase privaţiuni şi restricţii”, a concluzionat liberalul.

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a declarat, ieri, că algoritmul de calcul al pensiilor militare se va păstra, acest lucru fiind convenit cu premierul Mihai Tudose, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, şi cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„La ora actuală, tot mai mulţi militari de carieră decid să iasă la pensie anticipat din cauza unor zvonuri insistente din spaţiu public potrivit cărora există posibilitatea să primească pensii mai mici, odată cu schimbarea bazei de calcul. De aceea, solicit premierului Mihai Tudose, dar şi preşedintelui PSD, Liviu...

Preluat de la EVZ