Alexei Kudrin, fost ministru de Finanțe și consilier al președintelui rus Vladimir Putin, a declarat că sancțiunile impuse de Statele Unite ar putea afecta creșterea economică a Rusiei în următoarele decenii, informează agenția de știri Reuters.

Economia Rusiei a crescut cu peste 5% în primele mandate ale președintelui Putin, însă în ultimii doi ani a intrat în recesiune, iar estimările pentru anul în curs indică o creștere economică de puțin peste 1% din PIB.

În forma curentă, înăsprirea sancțiunilor aflată în discuție nu ar afecta serios economia rusă, nu sunt schimbări serioase față de versiunea existentă. Însă speranța că sancțiunile vor fi anulate în anii următori s-a stins“, a afirmat Kudrin.

Oficialul rus a adăugat că sancțiunile occidentale în configurația actuală reduc PIB-ul Rusiei cu aproximativ 0.5%.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/sanctiunile-impuse-de-sua-vor-afecta-economia-rusiei-anunta-consilierul-lui-vladmir-putin-40509.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/sanctiunile-impuse-de-sua-vor-afecta-economia-rusiei-anunta-consilierul-lui-vladmir-putin-40509-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv