Fostul guvernator al regiunii Odessa, Mikheil Saakașvili a declarat că președintele ucrainean Petro Poroshenko nu va reuși să-l lipsească de cetățenia ucraineană, potrivit agora.md.

„Sunt un simplu ucrainean! Ei încearcă să procedeze cu mine astăzi la fel cum birocrații și procurorii procedează cu simplii ucrainenii – să scuipe pe drepturile lor”, a declarat Mihail Saakașvili.

Potrivit acestuia, este cetățean al Ucrainei de 13 ani și are o singură cetățenie: cea ucraineană.

„Locuiesc în Ucraina mai mult de 13 de ani, am luat parte la trei revoluții: revoluția pe granit și două maidane! Am doar o singură cetățenie – cea ucraineană, și ei nu vor putea să mă lipsească de ea”, a adăugat fostul guvernator al regiunii Odessa.

Saakașvili a spus care a fost motivul real al plecării lui președintelui Petro Poroșenko în Georgia.

„Poroșenko a mers la Georgia nu pentru a stabili relații dintre cele două țări, el a mers acolo pentru a ajunge la o înțelegere, de data aceasta – între cele două regimuri oligarhice: ucrainean al lui Poroșenko și celui mai mare acționar privat al lui Gazprom, pro-rusul Ivanișvili”, a conchis Saakașvili.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
 Fostul guvernator al regiunii Odessa, Mikheil Saakașvili a declarat că președintele ucrainean Petro Poroshenko nu va reuși să-l lipsească de cetățenia ucraineană, potrivit agora.md.„Sunt un simplu ucrainean! Ei încearcă să procedeze cu mine astăzi la fel cum birocrații și procurorii procedează cu simplii ucrainenii - să scuipe pe drepturile...

Preluat de la EVZ