Procurorii au făcut șase percheziții în Iași, una dintre ele la un salon de masaj erotic, ai căror administratori, soț și soție, racolau fete, inclusiv minore, pentru a le exploata sexual. Înainte de a fi angajate, victimele susțineau un “test”, iar câștigurile “mari” promise erau de 200 euro lunar.

Procurorii DIICOT Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au făcut șase percheziții pe raza municipiului Iași, dintre care cinci domiciliare. Una dintre percheziții a vizat un salon de masaj erotic, cinci oameni fiind suspectați în acest caz de trafic de minori în formă continuată și proxenetism în formă continuată.

“În cauză s-a reținut că începând cu anul 2016 și până în prezent, în zona centrală a municipiului Iași, a funcționat clandestin un salon de masaj erotic administrat de către doi suspecți, soț și soție, unde cinci persoane vătămate, inclusiv minore, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, au fost exploatate sexual, acestea fiind determinate să întrețină raporturi sexuale contra cost cu clienții salonului”, se arată într-un comunicat al DIICOT, remis joi MEDIAFAX.

Tinerele erau recrutate de către administrator cu precădere din familii dezorganizate, din mediul rural și urban, cu o situație financiară precară.

Înainte însă de a fi angajate la salon, fetele susțineau un ,,test”, în sensul că bărbatul le determina pe acestea să întrețină raporturi sexuale cu el.

El le promitea la schimb câștiguri “mari” de bani, respectiv 200 euro/lună, cazare în oraș pentru cele din mediul rural, posibilitatea de a beneficia de operații estetice sau aplica metoda ”lover boy” pentru ca victimele să devină mai ușor de manipulat.

Tinerele erau recrutate prin anunțuri în presă, chiar și printr-o aplicație de anunțuri online, atât din România, cât și din Republica Moldova.

După ce fetele treceau “testul”, erau plasate soției sale care se ocupa de angajare, instruire, programarea clienților și plăți.

“Pe unele dintre ele, suspecta le transporta la/de la salon la locuință, altora le asigura cazare chiar în incinta salonului sau în apartamente închiriate în zona centrală a orașului. Dacă inițial tinerele erau induse în eroare că vor executa doar masaj erotic, în final acestea ajungeau să întrețină raporturi sexuale cu clienții”, potrivit sursei citate.

Mai mult, unele dintre victime ajungeau în final să practice prostituția în apartamente închiriate, puse la dispoziție de către suspecți.

Procurorii au constatat că activitatea salonului datează din cursul anului 2001.

La percheziții au fost găsite mai multe sume de bani, droguri de risc, țigări de contrabandă iar într-o locație închiriată pentru practicarea prostituției, a fost găsită o minoră.

La sediul DIICOT-S.T.Iași vor fi aduse, pentru audiere, cinci persoane.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/perchezitii-la-un-salon-clandestin-de-masaj-erotic-unde-erau-exploatate-sexual-minore-40514.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/perchezitii-la-un-salon-clandestin-de-masaj-erotic-unde-erau-exploatate-sexual-minore-40514-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv