Miercuri, în Parlamentul malaezian, deputatul Che Mohamad Zulkifly Jusoh a afirmat că femeile care le refuză soţilor lor o relaţie sexuală comit o formă de abuz de natură psihologică şi emoţională. Această afirmație a fost dur criticată de către colegii lui și de reprezentanta drepturilor femeilor,  relatează AFP, citat de Agerpres.

Marți, a avut loc o dezbatere cu privire la legea violenței domestice. S-a menționat că în ciuda faptului că bărbaţii sunt mai puternici decât femeile din punct de vedere fizic, există cazuri în care soţiile îşi rănesc soţii sau îi maltratează în mod extrem. Se refereau cu precădere la femeile care îşi blesteamă soţii, îi insultă și, mai ales, care le refuză nevoile sexuale.

Parlamentarul din coaliția aflată la putere e de părere că toate aceste fapte pot fi considerate ”Abuz de natură psihologică şi emoţională”, dar a fost catalogat drept ignorant de reprezentanta Asociației pentru Drepturile Femeilor.

Mai ales într-un stat musulman, Marina Mahathir a spus că femeile au dreptul de a refuza relațiile sexuale și cum societatea evoluează, e o idee învechită să te mai gândești că după căsătorie, bărbatul are drepturi asupra corpului femeii, nu ea însăși.

”Este ridicol să spui că bărbaţii sunt victime ale abuzurilor dacă femeile spun nu unei relaţii sexuale”, a declarat pentru AFP această susţinătoare a drepturilor femeilor.

Deputatul în vârstă de 58 de ani a mai declarat că o femeie comite un abuz şi atunci când nu îşi dă consimţământul ca soţul ei să se căsătorească cu o a doua femeie. În Malaezia, un bărbat se poate căsători cu până la patru femei. Dar pentru a se căsători cu mai mult de o femeie, el trebuie să obţină permisiunea unui tribunal islamic.

Un alt deputat al coaliţiei la putere a provocat revoltă în luna aprilie după ce a declarat că încă de la vârsta de 9 ani fetele sunt “fizic şi spiritual” pregătite pentru căsătorie.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Miercuri, în Parlamentul malaezian, deputatul Che Mohamad Zulkifly Jusoh a afirmat că femeile care le refuză soţilor lor o relaţie sexuală comit o formă de abuz de natură psihologică şi emoţională. Această afirmație a fost dur criticată de către colegii lui și de reprezentanta drepturilor femeilor,  relatează AFP, citat de...

Preluat de la EVZ