Biserica Ortodoxă Română anunță, ca reacție la apariția în spațiul public a informației că nu plătește taxe și impozite, că instituția cotizează la bugetul de stat, precizând că „nu beneficiază de privilegii fiscale, ci de facilități fiscale”.

Orice răspândire în spațiul public a informației (false) că Biserica nu plătește impozite este nocivă și denaturează grav dezbaterea publică asupra relației dintre stat și cultele religioase. Cultele religioase au un statut fiscal similar cu al ONG-urilor, partidelor politice, sindicatelor, universităților etc., adică fondurile care circulă în interiorul organizației sunt menite să consolideze organizația și să înlesnească buna ei funcționare, în beneficiul societății în mijlocul căreia aceasta activează.

Astfel, statul înțelege să faciliteze cetățenilor exercitarea libertății religioase, la fel cum, de exemplu, neimpozitând donațiile și contribuțiile membrilor partidelor politice, statul înlesnește exercitarea drepturilor și opiniilor politice, sau, în cazul sindicatelor, exercitarea drepturilor sociale”, arată Biserica Ortodoxă Română (BOR), într-un comunicat de presă, transmis, joi, de Patriarhie.

Conform sursei citate, la fel ca toate cele 18 culte religioase din Romania, Biserica Ortodoxă Română nu beneficiază de privilegii fiscale, ci de facilități fiscale, „ca expresie a regimului democratic în care cetățenii sunt încurajați și sprijiniți să-și exercite drepturile și libertățile, între care libertatea religioasă este unul dintre cele fundamentale”.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/patriarhia-biserica-ortodoxa-nu-beneficiaza-de-privilegii-ci-de-facilitati-fiscale-40508.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/patriarhia-biserica-ortodoxa-nu-beneficiaza-de-privilegii-ci-de-facilitati-fiscale-40508-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv