Valoarea estimată a acordului-cadru a fost de 12 milioane euro, fără TVA. Intrarom SA a fost sancţionată cu amendă în valoare de circa 2,126 milioane lei şi Siveco România SA cu 5,884 milioane lei, anunţă Agerpres.

Autoritatea de concurenţă precizează că investigaţia a fost declanşată pe baza unor informaţii furnizate de Curtea de Conturi a României.

În cadrul investigaţiei, Consiliul Concurenţei menţionează că a obţinut dovezi privind înţelegerea dintre cele două companii, respectiv Intrarom SA să participe doar formal pentru a asigura numărul de participanţi la licitaţie, fără însă a concura în mod real cu Siveco România SA.

“În cadrul procedurilor de achiziţie publică, scopul fiecărei companii trebuie să fie acela de a câştiga în condiţii normale de concurenţă, consumatorul final beneficiind, astfel, de produse şi servicii calitative la preţuri cât mai avantajoase. În ceea ce priveşte celelalte două companii participante la licitaţie, IBM România SRL şi Teamnet International SA, investigaţia nu a condus la descoperirea unor dovezi suficiente privind încălcarea Legii Concurenţei care să justifice impunerea de măsuri sau sancţiuni de către Consiliul Concurenţei”, se mai spune în comunicat.

rootstireaActualitate/EsentialEconomie
Valoarea estimată a acordului-cadru a fost de 12 milioane euro, fără TVA. Intrarom SA a fost sancţionată cu amendă în valoare de circa 2,126 milioane lei şi Siveco România SA cu 5,884 milioane lei, anunţă Agerpres.Autoritatea de concurenţă precizează că investigaţia a fost declanşată pe baza unor informaţii furnizate...

Preluat de la EVZ