HOROSCOP  Pe 27 iulie s-au născut John Mark Deutch, Peggy Fleming, Giosue Carducci, Hans Fischer, Charles Vidor, Alexandre Dumas-fiul, Robert Marjolin, Mario del Monaco, Marcel Gafton.

În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții: Sf. Mare Mc. și Tămăduitor Pantelimon, Antuza și Sf. Ap. și Diaconi Prohor, Nicanor, Timon și Parmena.

 

Ultima zi din „festivalul morţii şi al vindecării”,  zi în care în Epidaur aveau loc tămăduiri miraculoase, dedicată medicilor prin zeul lor antic Esculap. Unele lucruri din vechile legende se găsesc şi în istoria Sfântului, măritului, marelui Mucenic şi tămăduitor  Pantelimon,  a cărui zi o pomenim astăzi, 27 iulie. Medicii ar trebui să se aplece asupra acestor istorii vechi şi înţelepte pentru că nu este suficient să peticeşti şi să dregi corpul material. Vindecarea, într-o oarecare proporție, se obţine numai dacă eşti „medic de trei corpuri” , fizic, energetic şi spiritual!

 

HOROSCOP “Evenimentul Zilei” din 27 iulie 1921 a fost că la Universitatea din Toronto, foarte tânărul Frederic Banting şi Charles Best izoleză insulina, primul tratament efectiv al diabetului. Mai târziu Frederic Banting este înobilat, devine Sir şi amândoi iau Premiul Nobel pentru medicină în anul 1923. Bravo lor!

 

Aşa stă scris în enciclopedii şi în celebra “Book of Days”, pagina 375.

 

Adevărul este altul, pentru că aşa cum se întâmplă de obicei, nimic nu este ceea ce pare a fi!

 

Insulina, sub numele de pancreanină a fost descoperită de fiziologul, marele medic român, Nicolae Constantin Paulescu pe data de 16 noiembrie 1916, după treizeci de ani de căutări şi experimentări. Apoi a venit războiul.

 

HOROSCOP  Nicolae Paulescu face o primă mare greşeală: publică, după război, în “Comptes Rendus Hebdomadaires des Seances et Memoires de la Societe de Biologie et de ses Filiales”, la 23 iulie 1921, la Paris, descoperirea lui, rezultatul experimentelor sale de zeci de ani de zile cu pancreanina, cu lux de amănunte, în 26 de pagini.

 

Aţi reţinut datele, nu? Paulescu publică într-o revistă internaţională de limbă franceză ce a descoperit, cu lux de amănunte, cu o sfântă naivitate, pe 23 iulie – iar în Canada “se descoperă” acelaşi lucru patru zile mai târziu! Doar i se schimbă numele!

 

HOROSCOP  Cred că naivii noștri plagiatori mioritici s-ar înverzi de invidie! Un plagiat pentru titlul de nobil şi un Premiu Nobel, ăsta da plagiat, nu o amărâtă de teză de doctorat!

 

Trebuie să fac o paranteză ca să risipesc o confuzie “patriotică” larg răspândită în rândul jurnaliştilor. România NU deţine niciun Premiu Nobel! Există numai câteva persoane, de origine română, cetățene ale altor state, unele cu atitudine urâtă antiromânească, laureate ale premiului inventatorului dinamitei. Atât! Şi la propunerile care se fac din România, nu o să avem niciodată un Premiu Nobel naţional! După părerea experţilor străini, în domeniu, singura propunere acceptabilă pentru un Premiu Nobel, pentru literatură, ar fi fost Ana Blandiana. După cel puţin cinci ani de propuneri succesive! Adios, companeros…

 

Toate protestele lui Paulescu, apoi ale României, mai recent ale fiziologului scoţian Ian Murray, încercările de reabilitare de acum câţiva ani se lovesc de un zid, de “Zidul Plângerii”.

 

Se pare că marele medic Nicolae Paulescu a făcut la viaţa lui o “greşeală” enormă, după unele surse ar fi avut o atitudine antisionistă, se şopteşte, se zvoneşte că a spus adevărul despre evrei şi nu bancuri drăguţe făcute tot de ei! Apoi, în anul 1931, autorul cărții ”Fiziologie Filozofică: Spitalul, Coranul, Talmudul, Cahalul, Franc-Masoneria” încetează din această viață, spun gurile rele, de inimă rea, pentru că i s-a furat munca, truda vieții lui, descoperirea.

 

HOROSCOP  Același tip de oameni, jurați de stânga, ca cei care au vândut bomba atomică rușilor, soții Rosenberg, scot din joben, la Harvard, o nouă teorie comunistă: proprietatea de tip capitalist va dispare, în termeni de ani, din cauza progresului tehnologic, în special în informatică. Sunt profesori plini cu rafturi de volume serioase, publicate, faruri în sociologie, filosofie etc. Nu le pomenesc numele pentru că așa se face când vorbești pe cineva de rău, așa am învățat la Quantico. Pentru că nu-mi plac deloc, dar deloc! Cred că nici lui Bibi Netanyahu nu-i plac, ce să mai zic de cei de la Likud. Îmi place tare mult Bibi, aș da tot aurul pe care îl știu ascuns, ca România să aibă un prim ministru de calibrul lui. Și un partid ca Likud.

Mi-a atras atenția o finuță de a mea, care face al doilea modul de studii la Harvard. O să fie avocată, cu gânduri de magistratură. Iată că vine un profesor, Goldsmith, sau Silberstein, nu are importanță și le spune următoarele: dragii mei elevi, ați ales prost! În câțiva ani profesia de avocat, sau judecător, o să dispară!

HOROSCOP  O să dispară, susțin profesorii de stânga de la Harvard, din cauza computerelor. Și dau de exemplu pe IBM Watson, computerul care a fost programat să răspundă cam la orice întrebare. Că, în teste, computerul cel deștept a răspuns la întrebări juridice de bază, elementare, cam în proporție de 90% în timp ce echipa de avocați umani au dat doar 70% răspunsuri corecte.

Că iată, acum 20 de ani firma Kodak era mare și tare. Acum a dat faliment, din cauza aparatelor de fotografiat electronice.

Și că proprietate va dispare, după gândul cel frumos al lui Marx, Engels și Lenin. Trebuia să spun VI Lenin? Și dau exemple. Uber de exemplu. Și Airbnb, multinaționale enorme, dar fără nicio proprietate.

Goldman, sau cum îl cheamă pe profesor, continuă. Peste câțiva ani, din cauza mașinilor electrice autonome și a firmelor de gen Uber, nimeni nu o să mai vrea să posede o mașină. Când, pentru transport, poți să comanzi oricând un mijloc, un automobil, până la un camion de 55 de tone. De ce să dai bani pe o mașină, să ai garaj, să o întreții, să o repari, să plătești asigurare etc etc. Comunismul informațional îți oferă alternativa.

Nu mai continui, mă enervez și nu am voie, Goldstein sau cum îl cheamă mai continuă cu exemplele pe nouă pagini. Sofisme.

HOROSCOP Ca să pun lucrurile la punct și să o lămuresc pe finuța mea cea speriată că și-a ales greșit profesia, am întrebat-o: ce făceau colegii tăi, studenții evrei? Păi, zice Cherry, unii butonau la tablete, nu erau deloc atenți, alții zâmbeau cu condescendență. Vezi, i-am răspuns, vezi-ți de studii, niciodată o mașină, un computer nu poate fi, în termeni juridici echiabilă, adică nu are bun simț! Nici unii dintre profesorii tăi de la Harvard nu au judecata lui Solomon. Toate acele automobile și avioane pe care le comanzi, vin de la extratereștrii? Nu trebuie cineva să le aibă în proprietate ca să le repare, să le programeze, să le optimizeze? Este o evidentă propagandă comunistă, unde sunt timpurile lui McCarthy? Bună întrebare!

Primesc din ce în ce mai multe semnale că, din nou, comunismul scoate capul, ghiciți unde, la Harvard și Sorbona! Cu 97% presă de stânga este evident că profesorii universitari emit teorii de stânga, ca să fie publicați și să-și ia banul.

HOROSCOP  Este ultima lecție cu finlandezii, mâine dimineață pleacă. Pekka, profesorul universitar Pekka, mi-a mulțumit mult, asta înseamnă că m-am plătit de obligații, din punctul lor de vedere. Dar a observat că de la o serie, la seria următoare, lecțiile mele sunt mai complete, mai interesante, mai folositoare. Am răspuns că este o dovadă că nu mă prostesc. Dar nu aici voia să bată Pekka: ce-ar fi să vin o săptămână-două la Helsinki, totul plătit de ei și să mai îmi țin, încă odată, tot cursul? În amfitetrul mare din Helsingin yliopisto on Suomen, ce zic? Am răspuns că un hermit, un anahoret, nu se deplasează, nu-și părăsește pustnicia. Cine ar avea grijă de căței? L-am văzut pe masivul finic că îmi măsura din ochi proprietatea. Să nu-i fi trecut prin gând ca dacă nu mă duc eu la Universitatea Helsinki, aduce el Universitatea Helsinki la mine!

O să trăim și o să vedem, poate mâine pisica aduce ceva și mai interesant, doar este, în definitiv, o altă zi!

                                                 

                                                       ⃰    ⃰    ⃰

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
        HOROSCOP  Pe 27 iulie s-au născut John Mark Deutch, Peggy Fleming, Giosue Carducci, Hans Fischer, Charles Vidor, Alexandre Dumas-fiul, Robert Marjolin, Mario del Monaco, Marcel Gafton. În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții: Sf. Mare Mc. și Tămăduitor Pantelimon, Antuza și Sf. Ap. și Diaconi Prohor, Nicanor, Timon și Parmena.   Ultima zi din...

Preluat de la EVZ