Dezbatere aprinsă la Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) asupra proiectului de lege privind cartea de identitate electronică, act de identitate care include și cardul de sănătate. Oficiali ai ministerului și cei de la Evidența Populației au încercat să le explice celor prezenți, oameni simpli, reprezentanți ai unor ONG-uri, preoți și un călugăr necesitatea acestui document. În multe rânduri s-au lovit, însă, de opoziția celor care susțin că CIP-ul introdus pe cartea de identitate este fie o „lucrare a Diavolului”, fie un mod de a controla viața românilor.

„Eu vreau să îmi puneți a doua poză pe buletinul vechi. Nu vreau carte de identitate electronică”, insista un domn. Apoi, un călugăr a sfătuit audiența: „Uitați, eu am buletinul expirat de multă vreme și pot trăi, dorm, mănânc…Cine este cu Dumnezeu să fie cu Dumnezeu. Lăsați, domnilor, ca Statul să facă ce vrea Statul și omul să facă ce vrea el”. 

Instrumente „satanice”

O femeie, matematician și teolog, a atras atenția: „Se creează o identitate electronică a fiecăruia dintre noi, prin stocarea datelor personale”. Un alt cetățean a adăugat cu tărie: „Nu sunt de acord să mă amprentați, chiar dacă mă arestați!”. A urmat un preot, care a luat cuvântul:„Mă lupt pentru libertatea mea, a noastră, chiar și a dumneavoastră. De ce britanicii retrag cărțile electronice, iar noi le introducem?”. La rândul lui, Mircea Ioan Acoboaie a zis: „Această lege conduce la un stat totalitar și un control ca și în vremea Securității”. Un om venit din provincie a zis: „Prin aceste legi crește siguranța Statului și scade cea a cetățeanului. Vă spun că am vorbit cu oameni de la țară care miau zis că vacile, de când au CIP, dau mai puțin lapte, la jumătate”.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/carte-identitate-cu-cip-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/carte-identitate-cu-cip-1.jpgrootstireaActualitate/EsentialSocial
Dezbatere aprinsă la Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) asupra proiectului de lege privind cartea de identitate electronică, act de identitate care include și cardul de sănătate. Oficiali ai ministerului și cei de la Evidența Populației au încercat să le explice celor prezenți, oameni simpli, reprezentanți ai unor...

Preluat de la EVZ