Avizul necesar pentru concediul medical trebuie obținut de la un medic din ambulatoriu, nu de la orice medic din spital, potrivit prezentatoarei TV Magda Vasiliu, care a precizat că, dacă ar fi fost un om obișnuit în locul ei, probabil copilul nu ar fi avut nicio șansă.

RECOMANDARE: Magda Vasiliu a anunțat că băiețelul ei are cancer printr-un mesaj dureros: ‘Când italienii îi fac copilului meu analize din 3 în 3 zile, România, țara mea, îmi cere acte peste acte’

“(Avizul) nu poate să fie un medic dintr-un spital, ci un medic din ambulatoriu. Așa prevede legea. Ori unde găsesc eu la Roma, internată fiind cu copilul meu, medic oncolog dintr-un ambulatoriu dispus să pună parafa pe baza unor documente pe care i le trimit eu, pe o situație oarecare și pe care nu o cunoaște, nu cunoaște copilul, dar avizul este obligatoriu. (…) Am întrebat, domnule, dacă era altcineva în locul meu, o persoană obișnuită, o mamă singură cu un copil cum este Vlad, dintr-un sat din Giurgiu, și voia să plece neapărat, ce se întâmpla? Iar oficialul mi-a răspuns că probabil copilul nu ar fi avut nicio șansă”, a declarat Magda Vasiliu, într-o intervenție telefonică la Prima Tv.

Șeful CNAS, Marian Burcea, a declarat că, în cazul acesta, situația se va rezolva dacă se demonstrează că fiul ei are un handicap, el precizând că legislația nu oferă mamelor concediu medical decât pentru copiii care au până în șapte ani, singura excepție fiind petru cei cu dizabilități.

„Potrivit legii, pentru copiii de peste șapte ani, mama nu mai beneficiază de concediu medical, decât dacă cel mic are un handicap și înțeleg că băiețelul despre care vorbim are opt ani. Trebuie să demonstrăm că are un handicap pe niște hârtii. Vreau să nu se interpreteze greșit, facem tot ce este posibil, dar trebuie să respectăm niște reguli. Doamna are nevoie de concediu medical și dacă mă întrebați pe mine, handicap mai mare decât boala asta nu cred că există, vorbesc în calitate de medic. Eu vreau date corecte de la familie ca să putem rezolva repede situația. Este ușor de spus că nu îi dăm concediu pentru că acel copil are mai mult de șapte ani, dar haideți să vedem în ce condiții se poate rezolva, cum îi putem ajuta. Trebuie să demonstrăm cât mai rapid că acest copil are un handicap”, a declarat pentru MEDIAFAX, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Marian Burcea.

Marian Burcea a precizat că, joi dimineață, a avut o întâlnire cu ministrul Sănătății, Florian Bodog, pe această temă. Ministrul i-a cerut să rezolve această problemă, șeful CNAS menționând că așteaptă anumite documente din partea Magdei Vasiliu.

În ședința de guvern de joi, premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Sănătății, Florian Bodog, ca în cel mult două săptămâni să vină cu un proiect prin care să fie debirocratizat sistemul de sănătate, făcând referire la cazul Magdei Vasiliu.

Prezentatoarea știrilor Prima TV, Magda Vasiliu, al cărei fiu a fost diagnosticat cu cancer, arată într-o postare pe contul său de Facebook, calvarul birocratic prin care trece în România, deși băiețeul este tratat în Italia cu atenție și grijă, fără asigurare.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/birocratie-magda-vasiliu-nu-si-poate-lua-concediu-medical-pentru-ingrijirea-copilului-bolnav-de-cancer-40524.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/birocratie-magda-vasiliu-nu-si-poate-lua-concediu-medical-pentru-ingrijirea-copilului-bolnav-de-cancer-40524-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv