„Este vorba despre materializarea unei discuţii pe care am avut-o cu Ministerul de Interne, cu doamna ministru, cu domnul Raed Arafat, plecând de la primul proiect, ce facem repede şi am ajuns, împreună, la decizia să fim înţelepţi – să nu ne mai cârpim şi în fiecare an să luăm câte ceva şi să fie un never ending story. La întrebarea adresată domnului doctor (Raed Arafat – n.r.) care este situaţia ideală, adică să avem în ţara aceasta tot ceea ce trebuie acestei unităţi de elită a ţării, domnia sa a spus tot – de la navă de pompieri pe mare, la tren pentru intervenţia în tunelurile feroviare, trecând prin scări telescopice, scafandri şi aşa mai departe. Vă spun acum, suma este de 600 de milioane de euro. După ce ne-am revenit din şocul sumei am început să lucrăm, după două zile i-am dat vestea bună domnului doctor Raed Arafat că am găsit soluţia”, a declarat Tudose, citat de Agerpres, la finalul unui eveniment de presă organizat de IGSU privind proiectul „Multi risc – modul I”.

Șeful Guvernului a precizat că în termen de două săptămâni va începe derularea efectivă a proiectelor.

Tudose a confirmat că banii vor veni de la Uniunea Europeană (UE), adăugând că va exista şi o contribuţie naţională, dar aceasta va fi mică.

„Doi, trei ani de zile. Nu este discuţia despre bani. Banii, practic, îi vom avea imediat. (…) Nu este pe stoc tot ce este pe lista de cumpărături a ministerului. Va trebui să facem comandă, dar pentru unele începem imediat, începem de anul acesta. Chiar este păcat să avem nişte oameni minunaţi, e un sistem creat care chiar funcţionează, să nu fim în stare să-i dăm şi dotarea”, a explicat premierul.

Întrebat dacă în paralel se vor desfăşura şi cursuri de pregătire profesională pentru utilizarea noilor echipamente, Tudose a răspuns: „În aceşti bani sunt incluse toate componentele”.

Alături de premier la evenimentul organizat de IGSU au mai participat ministrul de Interne, Carmen Dan, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb. 

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Este vorba despre materializarea unei discuţii pe care am avut-o cu Ministerul de Interne, cu doamna ministru, cu domnul Raed Arafat, plecând de la primul proiect, ce facem repede şi am ajuns, împreună, la decizia să fim înţelepţi - să nu ne mai cârpim şi în fiecare an să...

Preluat de la EVZ