„Am constatat diverse moduri de abordare în presă a unui subiect cu privire la care nu aş fi vrut să avem niciun fel de discuţii, este vorba de modul în care MApN a pregătit şi organizat Ziua Aviaţiei şi a Forţelor Aeriene. Vreau să vă spun de la început că mi-am propus să construiesc o relaţie instituţională constructivă cu preşedintele României, bazată pe respect, transperanţă şi corectitudine”, a afirmat Țuțuianu, într-o conferință de presă, citat de News.ro.

Ministrul a precizat că „momentul generat în procesul de transmitere a invitaţiilor de participare la sărbătorirea Zilei Aviaţiei Române şi Forţelor Aeriene a fost o gafă, o situaţie regretabilă cauzată de disfuncţionalităţi de natură birocratică în derularea procedurilor de protocol”.

„Mi-am asumat această disfuncţionalitate la modul cel mai direct posibil prin transmiterea imediată a comunicatului de presă prin care am explicat circumstanţele erorii (…). Relaţiile MApN cu Preşedinţia României sunt şi vor rămâne în zona corectitudinii şi respectului. Vă asigur că am luat în regim de urgenţă măsuri de corecţie, astfel încât asemenea erori să nu mai fie posibile”, a completat senatorul PSD.

Întrebat ce măsuri a luat, el a spus că se derulează o anchetă internă la nivelul ministerului pentru a stabili cine este vinovat de neinvitarea preşedintelui Klaus Iohannis la Ziua Aviaţiei Române.

„Derulăm o activitate administrativă să vedem unde sunt derapajele, pentru că ceea ce am semnat eu cu câteva zile înainte avea în spate o listă cu toţi cei care trebuie invitaţi, locul unu pe listă era preşedintele României. Ancheta administrativă internă ne va stabili cine a greşit, de ce a greşit şi vă asigur că voi lua măsuri în consecinţă”, a concluzionat Ţuţuianu.

Administraţia Prezidenţială, precum şi alte instituţii publice centrale, nu au primit din partea MApN invitaţii pentru ceremoniile desfăşurate cu ocazia Zilei Aviaţiei şi a Forţelor Aeriene, ministerul explicând că a fost vorba despre o „eroare”, iar Adrian Tuţuţuianu a luat măsuri pentru a corecta aceste „disfuncţionalităţi birocratice”.

„Ministerul Apărării Naţionale îşi cere scuze pentru erorile apărute în transmiterea invitaţiilor de participare la sărbătorirea Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene către Administraţia Prezidenţială şi autorităţile publice centrale. Ministrul apărării naţionale, Adrian Ţuţuianu, a dispus în regim de urgenţă luarea măsurilor necesare eliminării disfuncţionalităţilor de natură birocratică ce au condus la crearea acestei regretabile situaţii”, a anunţat, joi, MApN.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Am constatat diverse moduri de abordare în presă a unui subiect cu privire la care nu aş fi vrut să avem niciun fel de discuţii, este vorba de modul în care MApN a pregătit şi organizat Ziua Aviaţiei şi a Forţelor Aeriene. Vreau să vă spun de la început...

Preluat de la EVZ