„Decret privind trecerea în rezervă a domnului general Opriş Marcel din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, propunerea directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale”, se arată în documentul Administrației Prezidențiale.

Șeful statului a semnat și decretul care prevede trecerea în rezervă a general-maior – cu două stele Ioan Balaure din STS.

Prin Hotărârea CSAT din 7 decembrie 2005, generalul de brigadă ing. Marcel Opriş a fost numit în funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), cu rang de secretar de stat. Astfel, el a fost unul dintre cei longevivi șefi de servicii din România, el fiind de 12 ani la șefia STS.

Conform CV-ului său publicat pe site-ul STS, Marcel Opriș s-a născut în 19 august 1958 în localitatea Chiesd, județul Sălaj, este căsătorit și are 2 copii. A absolvit Facultatea de Electronică și Electrotehnică Militară din cadrul Academiei Tehnice Militare (1977-1982) după care a terminat un curs postuniversitar de conducere pentru ofițeri ingineri, în 1993. În 2006 a absolvit Colegiul Național de Apărare, Universitatea Națională de Apărare.

În perioadă 2001-2005 a fost șeful Direcției Tehnologia Informației din cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale. Este angajat în STS din 1997. În perioada 1982-1997 a lucrat în Ministerul Apărării Naționale. 

La sfârșitul lunii mai, Opriș a fost audiat de către în comisia de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, unde le-a prezentat parlamentarilor măsurile împotriva fraudelor electorale luate atunci de STS.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„Decret privind trecerea în rezervă a domnului general Opriş Marcel din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, propunerea directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale”, se arată în documentul Administrației Prezidențiale.Șeful statului a semnat și decretul care prevede trecerea în rezervă a general-maior - cu două stele Ioan Balaure din STS.Prin Hotărârea CSAT...

Preluat de la EVZ