programul de construire a patru submarine cu arme nucleare și șapte submarine cu motor nuclear sunt în valoare de 31 miliarde și respectiv 9 miliarde de lire, scrie RT.com.

Proiectul de fabricație a reactorului, cu sediul la Rolls Royce din Derby, a primit cea mai slabă evaluare IPA după ce a fost marcat ca fiind ”roșu”, avertizând producătorul  că ”livrarea cu succes a proiectului pare a fi inaccesibilă”.

”Există probleme majore în ceea ce privește definirea proiectului, programul, bugetul, livrarea de calitate și / sau beneficii, care în acest stadiu nu par a fi gestionabile sau rezolvate. Proiectul ar putea avea nevoie de re-scopificare și  reevaluarea viabilității globale”, au adăugat anchetatorii care au avertizat că  costul  reactoarelor nuclare  a fost de 250 milioane de lire sterline  peste buget.

Proiectul de construcție al submarinelor, care a livrat până acum trei nave de război de tip Astute, a fost evaluat pentru al treilea an consecutiv drept roșu. Raportul IPA precizează: ”Livrarea cu succes a proiectului este îndoielnică, cu riscuri majore sau probleme aparente într-o serie de domenii-cheie. Sunt necesare acțiuni urgente pentru a rezolva aceste probleme și / sau a evalua dacă soluția este fezabilă”.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
programul de construire a patru submarine cu arme nucleare și șapte submarine cu motor nuclear sunt în valoare de 31 miliarde și respectiv 9 miliarde de lire, scrie RT.com.Proiectul de fabricație a reactorului, cu sediul la Rolls Royce din Derby, a primit cea mai slabă evaluare IPA după ce...

Preluat de la EVZ