Conform studiului citat, sunt week-end-uri în care prezența românilor în ștrandurile maghiare din localitățile din apropierea graniței (Mako, Gyula, Szeged Oroshaza, Hajduszoboszlo, Battonya etc.) depășește 80% din totalul celor prezenți. Ungurii s-au adaptat cerințelor și, pe lângă personalul vorbitor de limbă română, afișează prețurile în lei, iar meniurile și multe panouri informative sunt în română. Complexul acvatic din Gyula (foto) este unul dintre cele mai apreciate ștranduri de către turiștii români, fiind deschis și în timpul sezonului rece. Este situat la doar doi kilometri de vama Vărșand.

Pentru o zi de acces în ștrand, românii plătesc între 13 și 30 lei. În plus, pentru turiștii care aleg să rămână și peste noapte, prețurile la cazare sunt mai mult decât accesibile. O cameră dublă într-o pensiune costă 100 de lei, în timp ce pentru a se caza într-un hotel de patru stele, un cuplu ajunge să cheltuie maxim 300 de lei.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Conform studiului citat, sunt week-end-uri în care prezența românilor în ștrandurile maghiare din localitățile din apropierea graniței (Mako, Gyula, Szeged Oroshaza, Hajduszoboszlo, Battonya etc.) depășește 80% din totalul celor prezenți. Ungurii s-au adaptat cerințelor și, pe lângă personalul vorbitor de limbă română, afișează prețurile în lei, iar meniurile și...

Preluat de la EVZ