Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, situată pe Vârful Caraiman din Munții Bucegi, va fi restaurată, valoarea proiectului fiind de 19 milioane de lei, din care 16 milioane – din fonduri europene, cofinanțarea asigurată de MApN fiind de 3 milioane lei.

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, și ministrul delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, au semnat, miercuri, în cadrul unei ceremonii desfășurate la sediul MApN, proiectul de finanțare a lucrărilor de reabilitare.

Valoarea proiectului, intitulat „Restaurarea, reabilitarea, conservarea și amenajarea unui spațiu expozițional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial (Monumentul eroilor ,,Crucea Caraiman”/Monumentul Eroilor (Crucea) de pe Vârful Caraiman)” este de peste 19 milioane lei, din care 16 milioane reprezintă finanțare din fonduri europene.

Valoarea cofinanțării cheltuielilor eligibile asigurată de Ministerul Apărării Naționale este de aproximativ 3 milioane lei.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/restaurarea-crucii-de-pe-caraiman-va-costa-19-milioane-de-lei-40463.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/restaurarea-crucii-de-pe-caraiman-va-costa-19-milioane-de-lei-40463-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv