„Cer preşedintelui Trump (preşedintele SUA, Donald Trump) să clarifice cuvintele insolente, intervenţioniste ale directorului CIA, care se crede un guvern mondial”, a declarat Maduro în cursul unei ceremonii militare.

Preşedintele venezuelan l-a acuzat pe directorul CIA, Mike Pompeo, de faptul că a afirmat că Washingtonul „lucrează în cooperare directă cu guvernul mexican şi guvernul columbian pentru a răsturna guvernul din Venezuela”.

Ministrul de externe venezuelan, Samuel Moncada, a publicat pe Twitter declaraţii pe care Mike Pompeo le-ar fi făcut, potrivit şefului diplomaţiei de la Caracas, în cadrul unui forum privind securitatea care a avut loc la Aspen (SUA) pe 20 iulie.

„Am fost la Bogota şi la Ciudad de Mexic, în urmă cu două săptămâni, şi am evocat tocmai această temă (o tranziţie politică în Venezuela – n.r.), încercând să-i ajutăm să înţeleagă ceea ce ar putea face pentru a obţine rezultate mai bune în acest colţ de lume”, ar fi declarat responsabilul CIA, potrivit unui document citat de Moncada în limba spaniolă.

„Cer (…) guvernului mexican şi celui columbian să clarifice aceste declaraţii ale directorului CIA şi să adopte sancţiuni politice şi diplomatice pe măsura acestei insolenţe”, a declarat Maduro.

Ministerul de Externe columbian a transmis luni că nu a intervenit niciodată în afacerile interne ale Venezuelei. „Columbia nu a fost niciodată o ţară intervenţionistă şi negăm existenţa oricărei acţiuni sau măsuri care ar avea ca scop amestecul în afacerile interne ale Venezuelei”, se arată într-un comunicat al diplomaţiei columbiene, conform Agerpres.

Venezuela se află într-o săptămână decisivă, în contextul în care opoziţia şi-a intensificat iniţiativele pentru a încerca să blocheze alegerea prevăzută la 30 iulie a adunării constituante dorită de preşedintele Maduro.

De aproape patru luni, manifestaţii aproape cotidiene sunt organizate de opoziţie împotriva lui Maduro, cerând îndepărtarea acestuia de la putere.

De la începutul acestui val de proteste, au fost ucise 103 persoane, câteva mii au fost rănite şi au avut loc sute de arestări.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
„Cer preşedintelui Trump (preşedintele SUA, Donald Trump) să clarifice cuvintele insolente, intervenţioniste ale directorului CIA, care se crede un guvern mondial”, a declarat Maduro în cursul unei ceremonii militare.Preşedintele venezuelan l-a acuzat pe directorul CIA, Mike Pompeo, de faptul că a afirmat că Washingtonul „lucrează în cooperare directă cu...

Preluat de la EVZ