Premierul Mihai Tudose a criticat, miercuri, în termeni foarte duri refuzul unor părinți de a-și vaccina copiii, el vorbind chiar despre decăderea din drepturile părintești. ”Când un părinte își condamnă copilul practic la moarte, nu știu în ce măsură se mai poate vorbi despre drepturi părintești”, a afirmat premierul.

Premierul, care i-a solicitat ministrului Sănătății să înceapă o campanie susținută pentru a convinge pe toată lumea de necesitatea vaccinării copiilor, a fost întrebat ce părere are despre faptul că sunt părinți care refuză să își vaccineze copiii.

”Din punctul meu de vedere personal, vă spun că acel părinte care refuză vaccinarea și pune în pericol inconștient viața copilului, decide el asupra copilului, dacă face sau nu poliomielită, face sau nu rujeolă, moare sau nu, eu cred că aici tot ce înseamnă servicii sociale, protecția copilului… Alți părinți sunt decăzuți din drepturi pentru fapte mult mai puțin grave. Când un părinte își condamnă copilul practic la moarte, nu știu în ce măsură se mai poate vorbi despre drepturi părintești”, a afirmat Mihai Tudose.

La remarca unui jurnalist că sunt și medici care sunt împotriva vaccinării, prremierul a replicat: ”Nu știu dacă aceia sunt chiar doctori”.

Întrebat ce măsuri vor fi luate în privința părinților care refuză să își vaccineze copiii, Tudose a spus că este un subiect în discuție și că a cerut soluții.

”Sunt soluții care țin de bunul simț, dar la care trebuie ținut cont și de tot ce înseamnă cadrul legal. Și o anchetă a celor în drept de la protecția copilului, de la asistența socială, dar foarte bine fundamentat juridic”, a subliniat premierul.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/premierul-tudose-anunta-pedepse-grave-pentru-parintii-care-nu-si-vaccineaza-copiii-40468.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/premierul-tudose-anunta-pedepse-grave-pentru-parintii-care-nu-si-vaccineaza-copiii-40468-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv