Premierul Mihai Tudose a declarat azi că Inspectoratul pentru Situații de Urgență va primi dotări de 600 de milioane de euro în următorii doi-trei ani, în baza unui program finanțat din fonduri europene.

Este vorba despre materializarea unei discuții pe care am avut-o cu Ministerul de Interne, cu doamna ministru, cu domnul Raed Arafat, plecând de la primul proiect, ce facem repede și am ajuns, împreună, la decizia să fim înțelepți – să nu ne mai cârpim și în fiecare an să luăm câte ceva și să fie un never ending story. Vă spun acum, suma este de 600 de milioane de euro. După ce ne-am revenit din șocul sumei am început să lucrăm, după două zile i-am dat vestea bună domnului doctor Raed Arafat că am găsit soluția“, a declarat premierul Mihai Tudose.

Programul va începe în două săptămâni și se va desfășura pe o durată de doi-trei ani. Cea mai mare parte a banilor necesari vor fi alocați de Uniunea Europeană, însă va exista și o contribuție mică din partea statului român.

Banii, practic, îi vom avea imediat. (…) Nu este pe stoc tot ce este pe lista de cumpărături a ministerului. Va trebui să facem comandă, dar pentru unele începem imediat, începem de anul acesta. Chiar este păcat să avem niște oameni minunați, e un sistem creat care chiar funcționează, să nu fim în stare să-i dăm și dotarea“, a afirmat premierul Tudor.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/pompierii-romani-vor-primi-dotari-in-valoare-de-600-de-milioane-de-euro-40460.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/pompierii-romani-vor-primi-dotari-in-valoare-de-600-de-milioane-de-euro-40460-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv