„După datele pe primele şase luni ale anului, partidul de guvernământ ar trebui să plece acasă. Să-şi facă sepuku şi să plece acasă. Deşi ai creştere economică, practic veniturile la buget sunt cu peste cinci miliarde de lei mai mici decât previziunile. Să nu vă luaţi după şmecheriile pe care le fac în prezentarea conform căreia au crescut încasările în raport cu 2016.”, a spus Ludovic Orban, citat de News.ro.

Președintele PNL a spus că, pentru prima oară, Guvernul a inclus în buget plăţile directe de la Uniunea Europeană (UE) acordate fermierilor cu scopul de a reduce artificial deficitul bugetar.

„În mod evident este o şmecherie contabilă pe care au făcut-o şi de care nu trebuie ţinut cont. Realitatea este că, faţă de previziunile din proiectul de buget, sunt încasări cu 5,8 miliarde mai puţin, ceea ce arată că Guvernul ăsta este incapabil să conducă economia, incapabil să lupte cu evaziunea fiscală, este incapabil să asigure veniturile necesare la bugetul de stat şi, de asemenea, a generat cheltuieli pentru care nu exista niciun fel de suport în realitatea economică”, a concluzionat liderul liberal. 

PNL a depus, miercuri, o sesizare la Avocatul Poporului pentru contestarea la CCR a Ordonanţei 4/2017 privind supraimpozitarea contractelor de muncă part-time, a anunţat preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, care a susţinut că actul normativ încalcă cinci articole din Constituţie. 

Întrebat dacă crede că Avocatul Poporului va sesiza CCR, Ludovic Orban a răspuns: „Am avut o discuţie extrem de serioasă inclusiv pe fond, am argumentat în discuţia cu reprezentanţii instituţiei şi avem garanţia că într-un timp rezonabil Avocatul Poporului va da curs cererii noastre”. 

Premierul Mihai Tudose a declarat, marţi, că execuţia bugetară la şase luni „nu arată foarte bine, fiind un blocaj imens”. Tudose a spus şi săptămâna trecută că în unele ministere gradul de execuţie este de doar 2% pe primele şase luni ale anului.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
„După datele pe primele şase luni ale anului, partidul de guvernământ ar trebui să plece acasă. Să-şi facă sepuku şi să plece acasă. Deşi ai creştere economică, practic veniturile la buget sunt cu peste cinci miliarde de lei mai mici decât previziunile. Să nu vă luaţi după şmecheriile pe...

Preluat de la EVZ