Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a precizat, astăzi, că valul de pensionări din Armată are la bază faptul că foarte mulți militari au auzit că se poate schimba baza de calcul și că ar putea să ia pensii mai mici, el dând, însă, asigurări că algoritmul va fi menținut, iar pensiile nu vor scădea

„În situația modificării actualei legi a pensiilor militare, suntem de părere că trebuie păstrat același algoritm de calcul al pensiilor. Lucrul acesta este convenit și cu prim-ministrul, Mihai Tudose, este convenit și cu doamna Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, convenit și la nivel politic cu președintele PSD, Liviu Dragnea”, a spus Țuțuianu.

„Considerăm că valoarea pensiei nu trebuie să depășească 100% din baza de calcul și nu vom afecta în niciun fel pensiile aflate în plată, acestea rămânând la valoarea actuală”, a subliniat ministrul Apărării.

Solicitat să precizeze de ce există acest val de pensionări în Armată, Țuțuianu a răspuns: „Oamenii au auzit diverse discuții în spațiul public despre sistemul pensiilor militare de stat, foarte mulți au auzit că se poate schimba baza de calcul și că ar putea să ia pensii mai mici”.

„Am simțit nevoia să venim și să spunem că algoritmul de calcul se va păstra. Media pensiei în sistemul militar este undeva la 3.000 lei. Sunt niște pensii mari în sistemul militar, cele mai mari sunt la magistrații militari, care sunt pe același nivel cu ale magistraților din sistemul ÎCCJ”, a subliniat Țuțuianu.

El a arătat că speră ca acest val de pensionări să nu se mențină.

„Noi sperăm ca oamenii să rămână pe loc, pentru că sunt oameni la 47, 48 de ani, 50 de ani, în deplina capacitate tehnică, profesională și extrem de utili pentru centrele de comandă ale Armatei Române”, a mai spus Țuțuianu.

El a arătat că la nivelul MApN există o casă de pensii sectorială, iar pensiile sunt în plata MApN.

„Este nevoie să dăm un semnal corect către cei din sistemul militar, pentru că foarte mulți stau în așteptare să vadă cum se modifică cadrul legislativ și dacă pleacă sau nu din sistem. Pensiile militare sunt plătite din bugetul MApN, nu din cel al asigurărilor sociale, așa cum este în toate statele NATO și UE”, a spus ministrul Apărării.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/ministrul-apararii-sustine-ca-pensiile-militarilor-nu-vor-scadea-40459.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/07/ministrul-apararii-sustine-ca-pensiile-militarilor-nu-vor-scadea-40459-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv