Rebenciuc povestește că de când era copil i-a purtat o dragoste aparte regelui Mihai. În ceea ce-i privește pe președinții români de după 1989, actorul a spus: „Îmi pare foarte rău, dar n-am iubit niciun președinte și niciodată nu mi-a ieșit…ba o singură dată mi-a ieșit, dar fără voia mea…n-a ieșit președinte ăla pe care îl voiam eu. Numai o singură dată a ieșit, Iliescu, când a fost în tandem cu Vadim,  atunci am fost nevoit să votez așa. 

Rebengiuc a povestit și ce a simțit atunci când Ion Iliescu i-a interzis regelui să intre în România. „Îmi venea să-l omor”, a răspuns acesta cu sinceritate. „A fost insuportabil pentru mine momentul ăla”, a mărturisit Victor Rebengiuc, încercând să refacă isteria acelui moment:  „Marea bucurie că l-am priiiins, l-am priiiins, acolo, pe șosea,… am găsit…niște poze a găsit cu regele în mașină… și era Marea Adunare Națională de atunci.. .CPUN-ul… ministrul de interne: L-am găsit, l-am prins….

Păi ăla e regele nostru, băi, deștepților! Ce-ați prins?! A venit în ţară! Iubiți-l, aplaudați-l, luați-l în brațe!”, a comentat actorul, dezamăgit. „Dar cum a fost în 92, când a venit regele, mulțimea aia…atunci era un moment, domnule…”, a completat Victor Rebengiuc, în opinia căruia România a ratat un moment și l-a ratat pentru că n-avea niciun interes clasa politică să-l aducă pe rege. „Absolut niciun interes. Ce să caute regele peste ei? Să aibă ei un superior?”, a spus 
Rebengiuc la Digi24.

Rebengiuc este convins că monarhia este soluția care poate să salveze România. „Odată cu bătrânețea regelui, a cam îmbătrânit și monarhia la noi”, a spus actorul. El consideră că monarhia este condiția principală pentru ca un stat să poată să prospere, iar oamenii să înceapă să o ducă din ce în ce mai bine și să existe o stare de libertate, așa cum există, de altfel, exemple în alte state din Europa.

rootstireaActualitate/EsentialDivertisment
Rebenciuc povestește că de când era copil i-a purtat o dragoste aparte regelui Mihai. În ceea ce-i privește pe președinții români de după 1989, actorul a spus: „Îmi pare foarte rău, dar n-am iubit niciun președinte și niciodată nu mi-a ieșit...ba o singură dată mi-a ieșit, dar fără voia...

Preluat de la EVZ