După o serie de articole și reportaje apărute în media românească despre produsele cu dublu standard, mai ales alimente, când în Europa de est sunt prezente pe piața de desfacere nenumărate produse de o calitate net inferioară acelorași produse prezente pe piața din Vest, Asociația de Standardizare intenționează să reia în toamnă discuțiile despre standardele de calitate din mediul agro-alimentar.


„Copiii noştri mănâncă FRUCTE cu PESTICIDE şi CEARĂ” – Costel Stanciu, APC | MÂNCĂM CANCER PE PÂINE


Iuliana Chilea, directorul general al Asociaţiei de Standardizare din România (ASRO), a declarat pentru Agerpres că este important să se conștientizeze nevoia pentru standardele de calitate cu privire la alimente și produse agricole și un proiect sectorial pentru revizuirea acestor standarde, și că asociaţiile din domeniul protecţiei consumatorilor trebuie să facă presiune asupra patronatelor din domeniu.

 

Directoarea ASRO este îngrijorată pentru starea de sănătate a populației, întrucât standardele mai joase de calitate nu afectează populația imediat, ci pe termen lung.


Unicul aparat din țară care depistează TOXINELE CANCERIGENE din carne, este sabotat. Mâncăm cancer pe pâine!


Iuliana Chilea susţine că în momentul de faţă există 33.440 de standarde române în vigoare. Dintre acestea, 90% sunt standarde europene. Din vechile STAS-uri în vigoare mai sunt 7-8%. Numai că standardele europene şi standardele internaţionale nu sunt pentru produse, ci pentru metode, procese sau tehnologii. Patronatele din domeniul alimentar doresc să lucreze fiecare după propriul standard, nefiind doritoare de o schimbare.

 

rootstireaActualitate/EsentialSocial
După o serie de articole și reportaje apărute în media românească despre produsele cu dublu standard, mai ales alimente, când în Europa de est sunt prezente pe piața de desfacere nenumărate produse de o calitate net inferioară acelorași produse prezente pe piața din Vest, Asociația de Standardizare intenționează să...

Preluat de la EVZ