HOROSCOP  Pe 26 iulie s-au născut Carl Gustav Jung, George Bernard Shaw, Salvador Allende, Aldous Huxley, Mick Jagger, Stanley Kubrik, Andre Maurois, Roger Taylor, Sandra Bullock, Dan Condurache, Monica Ghiuţă, Cezar Baltag.

 

În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții: Sf. Ioanichie cel Nou de la Muscel, Ermolae şi Paraschevi din Roma. Post.

În “kalendar”, tradiţional, continuă seria sărbătorilor dedicate morţii centrate pe Sf. Pantelimon de mâine, 27 iulie, prin celebrarea timp de trei zile a lui Asklepios (Esculap), zeul medicinei, recunoscut, după cum arată unele studii şi de daci. Probabil, dacă nu cu siguranţă, prin intermediul coloniilor greceşti, colonii cu care dacii aveau negustorii, legături cordiale, chiar alianţe efemere.

 

Este interesant că această secvenţă: moarte, tămăduire, viaţă este legată de unele ritualuri şi interdicţii privind mărul. „Fructul oprit”, „fructul cunoaşterii” mărul, participă la tainele vieţii şi ale morţii. „Trei mere pe zi şi la doctor niciodată” a spus marele Paracelsus. Să fie adevărat?

 

Fericirea este compusă dintr-un corp lipsit de durere şi un suflet netulburat” – a spus Epicur. Mai este posibilă fericirea în ziua de astăzi? Bună întrebare!

 

HOROSCOP Unii caută fercirie în bani și celebritate. Unii? Marea majoritate, probabil. Așa că nu este ciudată intervenția lui Anais Moutot care arată, într-un articol de ieri, că se organizază tabere de vară, ca să înveți cum să fii ”star” pe rețelele de socializare, mai mult, să faci bani în felul acesta.

Se dă exemplul taberei de vară de la Clermont, un oraș în Vestul Los Angelos-ului, în statul California, deci. Aici, în zece zile înveți cum să fii celebru și să faci bani pe YouTube, Facebook, Instagram sau Twitter.

Michael Buckley, unul dintre organizatori taberei spune: ”Duceți-vă într-o clasă și întrebați copiii ce vor să se facă. Înainte spuneau avocați, medici sau ingineri. Acum spun că vor să fie ”star”-uri pe YouTube, sau Instagram.”

Taberele de vară sunt adresate tinerilor, adolescenților, de fapt, între 12 și 19 ani. Este multă distracție, fiecare seară este cu dans și petreceri, dar în cursul zilei se învață, nu glumă.

Prețul unei asemenea tabere, de zece zile, cum am mai spus, nu este deloc ieftin: 2.400 $.

Studiul se concentrează pe metodele de a atrage cel puțin 500.000 de ”prieteni” pe rețelele de socializare. Așa poți să faci 12.500$ pe YouTube și/sau 5.000$ pe Instagram, explică Barika Croom, o consultantă în marketing digital, implicată în proiectul taberelor de vară Social Star Creator Camp. Cum? Dați 2.400$ și vă spun!

HOROSCOP  Dar bani nu se fac numai cu reclame și publicitate. Mă uit la marele om care este Teodor Baconschi. Nu, nu am cont pe Facebook! Am doar un ”ghost impression” instalat de nepotul care lucrează în State la o agenție oarecare și care program mă face prieten cu toată lumea, pot să intru pe orice cont de FB, fara să fiu ”văzut”. Domnul Baconschi, fumător de pipă, îl admir foarte mult pentru inteligența, erudiția, stilul boieresc și luările de poziție, este mai tot timpul prezent pe FB. Lansează subiecte, provocări, idei. Înregistrează reacțiile celorlalți. Scrie o carte, ia niște bani. Mai scrie o carte… și tot așa! Un intelectual rasat nu face reclamă, dar are idei! Cea mai scumpă ”marfă”!

HOROSCOP  Dragi lupi, padawani și hobbiți, acum câteva luni m-a lăsat vechiul meu laptop IBM T60, cumpărat acum zece ani de pe aeroportul ”Dulles” cu 100$, de la un negru grăbit. Redacția, mulțumesc mult încă odată, m-a ajutat să cumpăr un Lenovo T420, un i5 la 3,5GHz, SSD, 8 Mb de RAM DDR3, placă video dedicată nVidia 4200M, un refurbished, pentru că pentru unul nou nu am bani. Dar, merge excelent, 24/24 și 7/7 și arată ca nou. Într-o sâmbătă, ziua mea ceva mai liberă, ce m-am gândit, ia să văd ce are vechiul IBM. L-am desfăcut am constat că placa de bază era OK, doar HDD și bateria muriseră. Așa că am pus un SSD și bateria am trimis-o în State la finul meu de la SpaceX, să vadă ce poate face cu ea. Finul propusese să se ocupe de baterie, mi-a spus că o să am o surpriză. Am primit-o înapoi destul de repede. Dar, era ceva mai mare și foarte, foarte grea. Avea aceleași marcaje, dar când am montat bateria pe laptop ieșea înafară destul de mult, ca un fund bombat de negresă. Am lucrat câteva ore pe el, se descurca foarte bine. Am scris cam 6-7 ore. Apoi am revenit la T420. IBM-ul a stat vreo două luni. Ieri noapte, unul dintre finlandezi m-a întrebat dacă nu am un laptop în plus. Sigur că da, am spus și am adus IBM-ul și cu încărcător, sigur fiind că bateria se consumase. Dar blondul finic îmi spune că nu are nevoie de alimentator și mi-a arătat indicatorul bateriei care arăta 72%. După ce eu lucrasem, editare de texte și puțină navigație pe net, cam 6-7 ore și apoi stătuse două luni!!! Ce a pus Elon Musk în baterie? Că dacă extrapolăm, înseamnă că bateria poate ține 24 de ore, o zi întreagă!!!  Să nu ne grăbim, este prima încărcare, poate a înghesuit-o cu Supercharge, eu nu am așa ceva, să vedem ciclul celorlalte încărcări. Vă țin la curent, dragi lupi, padawani și hobbiți!

HOROSCOP Mă duc la lecții, finlandezii mei nu vor să fie stele pe rețelele de socializare, vor să-și servească patria cât mai bine. Este mult mai greu și au făcut drum lung până la mine, ca să-i învăț de una și de alta. Sunt a treia serie și rezultatele sunt foarte bune – spune Pekka, profesorul și conducătorul lor. Mă bucur când pot să fiu de folos!

Este cam multă lume în pustnicia mea, cățelușa Brenda s-a speriat și stă numai sub pat, sincer, abia aștept să fiu singur, dar acum reîntorc favoarea pe care mi-au făcut-o Pekka și Kirsi când m-au ținut la ei mai multe luni de zile, pe masă, casă, distracție și excursii dincolo de Cercul Polar, ca să vedem Aurora Boreală. Sunt multe popoare ospitaliere, dar cum am fost eu primit în casa lui Pekka, la Helsinki, nu cred că s-a mai bucurat cineva de atâta răsfăț și respect.

Acum mă duc afară, în noapte, la râsetele nordicilor și lătratul răsfățat ale cățeilor care au tovarăși de joacă și la marele foc de tabără, cu cartofi copți în spuză și țuică de Văleni de la dom’ Albu, cea mai tare și mai parfumată țuică simplu distilată. Pekka a venit cu damigenele să le umple, să aibă tzuika de valeni până la Crăciun. Vodca Finlandia? Este pentru laponi – spune Pekka, mare cunoscător în lichide transparente. Dar este întrecut de Kirsi, care parcă ar bea apă minerală, nu alcool de 52 de grade! Iar nepotul lui Simo Häyhä mă întreabă de ce nu mă stabilesc la Helsinki, că asociația lui și guvernul sunt gata să-mi pună orice la dispoziție, să nu mai bată drumul jumătate de Europa. Îi răspund, ca în cântec, că: ”din toate câte sunt, numai drumul e interesant!”.

Cum să plec din pustnicia mea, multe lucruri interesante se petrec aici, ba sunt anunțat că săptămâna viitoare se întâmplă lucruri și mai de mirare!

Așa că să punem un pas după altul, încet, cu grijă, pe axa timpului, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

                                               

                                                    ⃰    ⃰    ⃰

 

rootstireaActualitate/EsentialHoroscop
        HOROSCOP  Pe 26 iulie s-au născut Carl Gustav Jung, George Bernard Shaw, Salvador Allende, Aldous Huxley, Mick Jagger, Stanley Kubrik, Andre Maurois, Roger Taylor, Sandra Bullock, Dan Condurache, Monica Ghiuţă, Cezar Baltag.   În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții: Sf. Ioanichie cel Nou de la Muscel, Ermolae şi Paraschevi din Roma. Post. În...

Preluat de la EVZ