Când vine vorba de poezie și literatură, există adesea o tendință de a conjuga  anumite imagini: nuanțe de gri, o fetiță pe nume Lolita, sau o doamnă misterioasă Lady Chatterley. Cu  mult mai devreme decât Nabokov și Nin a existat o carte care a descris bucuria sexului. KamaSutra, cele mai vechi text sanscrit atribuit lui Vãtsyãyana, potrivit BBC.com

Aventurierul orientalist Sir Richard Burton a introdus cititorii englezi în lectura   Kama Sutrei și a Grădinii Parfumate.  Chiar și pentru cei neinițiați în arta amorului, Kama Sutra este un nume de uz casnic astfel încât volumul subțire al lui Vãtsyãyan a devenit aproape sinonim cu erotismul. În ciuda statutului său legendar, există unii care ar considera acest lucru desuet.  ”Treceți  frumuseți cu pieptul gol”, s-ar putea să spună, privindu  la o miniatură Mughal care descrie o scenă  ciudată în cartea Grădinii Parfumate.

Grădina Perfumată  pune un accent deosebit pe divertisment.

În plus față de faimoasa sa  traducere a Kama Sutrei, Sir Richard Francis Burton (nu Richard Burton)  a introdus cititorilor englezi un text al secolului al XV-lea, atribuit unui anume Sheikh Nefzaoui din Tunisia. Realizată dintr-o traducere franceză anterioară a originalului arab, ”The Perfumed Garden” prezintă o serie de povestiri, unde se confruntă  practica iubirii.

Spre deosebire de Kama Sutra, pe care unii ar putea să o  privească la fel de educativ, Grădina Parfumată, edifică cititorii pe diverse teme, cum ar fi alternativele pentru ”tot ce este favorabil” în ceea ce privește sexul și implicit divertismentul. Poveștile sunt relatate într-o manieră plină de viață, asemănătoare cu cele ale cele din  ”O mie și o una de  nopți”, și s-ar putea spune că descrierile sale explicite cu privire la toate manierele de relații sexuale ar putea pune chiar și pe Vãtsyãyana la zid.

Manuscrisul francez  conținea un capitol (douăzeci și unu) despre  homosexualitate  în ediția existentă, pe care Petronius l-ar fi scos. Potrivit diverselor surse, Burton intenționa să îl  includă într-o ediție revizuită a  Grădinii parfumate.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Când vine vorba de poezie și literatură, există adesea o tendință de a conjuga  anumite imagini: nuanțe de gri, o fetiță pe nume Lolita, sau o doamnă misterioasă Lady Chatterley. Cu  mult mai devreme decât Nabokov și Nin a existat o carte care a descris bucuria sexului. KamaSutra, cele...

Preluat de la EVZ