Decretul prin care lui Mihail Saakasvili i s-a retras cetățenia ucraineană a fost semnat de Petro Poroșenko, cel care i-a oferit-o în 2015 și care l-a numit în funcția de guvernator al regiunii Odesa.

Serviciul de migrație din Ucraina a anunțat că Saakasvili a fost lipsit de cetățenie deoarece atunci când ar fi solicitat-o, ar fi scris informații false,  și anume că nu este vizat în vreun dosar penal în Ucraina sau în alte țări, deși în Georgia pe numele lui este emis un mandat de arestare.

Deocamdata nu este clar cetățean al cărei țări este Mihail Saakasvili, întrucât în 2015, el a rămas și fără cea georgiană.  Anul trecut, politicianul a anunțat că își dă demisia din funcția de guvernator al regiunii Odesa,  acuzând autoritățile ucrainene de corupție.

Tot astăzi, oficialii de la Kiev au anunțat că îi lasă în beznă pe separatiștii din estul țării. La miezul nopții, alimentarea cu energie electrică a localitățtilor din Donețk a fost oprită. Același lucru s-a întâmplat în luna aprilie în teritoriile necontrolate din Lugansk.  Liderii din cele două regiuni separatiste spun că decizia autorităților de la Kiev nu i-a afectat și susțin că au reușit să restabilească imediat curentul datorită alimentărilor din Rusia, dar și a două centrale electrice aflate pe teritoriul controlat de ei. Furnizorul ucrainean de energie a anunțat că nu va mai furniza lumină în Donețk din cauza datoriilor, care se ridică la câteva milioane de euro.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Decretul prin care lui Mihail Saakasvili i s-a retras cetățenia ucraineană a fost semnat de Petro Poroșenko, cel care i-a oferit-o în 2015 și care l-a numit în funcția de guvernator al regiunii Odesa.Serviciul de migrație din Ucraina a anunțat că Saakasvili a fost lipsit de cetățenie deoarece atunci...

Preluat de la EVZ